2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tinikapcsolatok a zenén keresztül

Beca az a fajta lány, aki inkább hallgatja azt, ami a fejhallgatójából jön, mint azt, ami belőled. Amikor megérkezik az egyetemre, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele. Ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szólnak jól, amikor együtt énekelnek ebben a fergeteges új vígjátékban.

Beca kiragadja az énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élethalálharcot folytatnak az érvényesülésért az egyetemi énekcsoportok könyörtelen világában. Ez vagy a legdögösebb dolog lesz, amit valaha csináltak, vagy a legőrültebb, de leginkább mindkettő.

A könyv cselekménye az egyetemek közötti zenei verseny egy évadját mutatja be, középpontjában három csapat áll. Az egyiket csupa lány alkotja, akik még mindig a sebeiket nyalogatják az előző évi Diák Acapella Világbajnokságon (DAVB) elszenvedett vereségük után.

A darab, amelyben bábuk is fellépnek az élő színészek mellett, sajátságos nevelődési történet. Hősei fiatal átlagemberek, akik a felnőttkort elérve rádöbbennek, hogy azzal ellentétben, amit gyerekkorukban a szüleik mondtak nekik, és amit a tévéműsorok is sugallnak, egyáltalán nem különlegesek, és nem tudják megvalósítani nagy álmaikat, pláne, ha eleve nincsenek. A mű ezt a sokak által megélt frusztrációt dolgozza fel hol féktelen, hol megértő humorral és rengeteg zenével, két felvonásban.

A film készítőinek ehhez olyan színészekre volt szükségük, akik nem csupán kellő vígjátéki vénával rendelkeznek, de énekelni meg táncolni is tudnak. Beca szerepére Anna Kendricket kérték fel. A fiatal lány, amikor megkezdi egyetemi tanulmányait, semmilyen diákszakkörhöz vagy klikkhez nem akar csatlakozni, és emiatt kezdetben magányos, ám hamar népszerű lesz, amikor azzal az ötlettel áll elő, hogy elegyítsék a hagyományos és modern zenei elemeket.

Kendrick színházi múltja sokat segített karaktere felépítése során. „Kiskoromban sokszor színpadra léptem, de azóta leginkább csak a zuhany alatt énekeltem – nevet Kendrick. – Tagja voltam ugyan a gimiben az énekkarnak, és hetente egyszer szolfézsra jártam, de ez azért messze van a klasszikus zenei képzéstől. Emiatt a szerep kezdetben egy kicsit ijesztő volt, de hamar belejöttem.”

A férfi főhős Jesse, a jelentős énektehetséggel megáldott elsőéves, aki szeretne összejönni Becával. A megfelelő színész megtalálása nem volt egyszerű a film alkotói számára. „Fiatal, John Cusack típusú szereplőt kerestünk – magyarázza Handelman. – Hősünk suta egy kicsit, de még nem kocka, neki is drukkolhat a közönség.” A megfelelő színészt Skylair Astin személyében találták meg.

„Amikor Skylar és Anna együtt játszottak a meghallgatáson, érezhető volt közöttük a kémia, és a dalban feleselés is jól ment – mondja Banks. – Azt akartuk, hogy gyorsak legyenek a párbeszédeik, mint amikor két intellektuális típusú ember összecsap.”

Forrás: UIP-Duna Film

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek