2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sztárportré Somával a házasságról!

Spitzer Gyöngyi Soma: (Részlet) „Egyetértek korunk egyik legnagyobb gyógyító-tanítójával Bert Hellingerrel, aki a Családállítást hozta létre. A párkapcsolat egy ponton túl, házasság nélkül, egymás sértegetése – ő így mondja. Ami azt jelenti, hogy ha együtt vagy a pároddal már 4-5-6-7, akárhány éve, és már megérett a pillanat, hogy az ember kimondja, Igen, Te vagy az én párom, de még mindig nem meri megtenni az ember, az egy kicsit arról szól, hogy: Jó vagy, de lehet, hogy jön még egy jobb.

Amikor a gyerekeink 6, és 4,5 évesek voltak, akkor jött egy nagyon erős belső hangra egy késztetés, hogy megházasodjak. A falunk szélén van egy gyönyörű tiszta vizű bányató, és éppen úsztam, amikor a belső hang határozottan azt mondta: Szeptember 20-án meg kell házasodni. Előtte irtóztam a ceremóniától, a rokonoktól, szövetségtől, karikagyűrűtől, az egésztől.

Hozzáteszem, hogy ezt az egészet megelőzte az, hogy én ott a bányatónál eltöltöttem 5 hónapot egyedül. Reggelente elvittük a gyerekeket óvodába, és amíg ők ott voltak – de volt, hogy a férjem ment értük -, napi 6-7-8, volt, hogy 10 órát egyedül ültem a bányató szélén. Lementem biciklivel, mindig arra, amerről a nap sütött, és a víz tetején fodrozódó fényt néztem 5 hónapon keresztül úgy, hogy ezt egybe kötöttem egy böjti időszakkal. Ettem, csak nem húst – no alkohol, no cigi, no kávé, no hús. Zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, stb. Ott megtapasztaltam egy olyan csodát, amiből tulajdonképpen azóta is élek, hogy létezik egy ilyen belső hang, vagy Isteni önvaló, vagy intuíció – ami egyébként mindenkinek ki-kiszól önmagából, csak sokszor nem hallgatunk rá. Amíg ez a belső hang nem mondta, nem vágytam a házasságra.”

(Fotó: Kovács Alfréd)

 

{module Forrás sztárportré}

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek