2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Sziget: jön Nina Hagen, Calvin Harris és a 30 Seconds To Mars is
Sziget: jön Nina Hagen, Calvin Harris és a 30 Seconds To Mars is

Sziget: jön Nina Hagen, Calvin Harris és a 30 Seconds To Mars is

Sziget: jön Nina Hagen, Calvin Harris és a 30 Seconds To Mars isNina Hagen, Calvin Harris, a 30 Seconds To Mars, a Yeasayer, a Major Lazer, Charlie Winston és a Fear Factory fellépése is biztossá vált az idei Sziget fesztiválon augusztus 11. és 16. között – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t. A fesztivál egyik legizgalmasabb koncertjének ígérkezik a hírhedt német punkdíva, Nina Hagen koncertje. A kelet-berlini születésű énekesnő a hidegháború kellős közepén, 1976-ban 21 évesen szerencsés körülmények között került Nyugat-Németországba, ahol az alakuló punkmozgalomban azonnal használhatta kreatív energiáit. Provokatív énekstílusa és öltözködése gyorsan kiemelte a többi előadó közül, és remek lemezeket készített, amelyek közül a legjobb talán a Nunsexmonkrock (1982) és az In Ekstase (1985) volt.

Nina Hagen, a színpadon még ma, 55 évesen is remek show-kat produkál. A YouTube-on eddig 34 millió nézője volt napjaink egyik legnépszerűbb amerikai post-grunge zenekara, a 30 Seconds To Mars The Kill című dalához készült klipnek. A Szigeten is fellépő, jelenleg trióban működő csapat frontembere Jared Leno filmszínész, aki olyan mozikban szerepelt, mint Az őrület határán, a Harcosok klubja, az Amerikai pszicho vagy a Nagy Sándor, a hódító.

Calvin Harris huszonhárom évesen már olyan zenekarokkal járta a világot, mint a Groove Armada vagy a Faithless. Tavaly jelent meg második albuma Ready For The Weekend címmel, amely aranylemez lett és első helyen végezett a brit albumlistákon. A New Musical Express című lap a Dizzee Rascallal közösen készített Dance With Me című számát az év slágerének választotta 2009-ben. A Major Lazer formáció első szigetes fellépése nemcsak hangban, hanem látványban is komolynak ígérkezik; a csapat Hold The Line című számból készült videót tavaly az MTV Video Awardsra is jelöljék. A tavaly az egyik legjobb indie-folk albumot alkotó 32 éves angol Charlie Winston is jön a Szigetre: a korábban Hobo című albumával Franciaországot meghódító zenész jelenleg I Love Your Smile című dalával népszerű.

Los Angeles metál közösségének büszkesége, a Fear Factory is koncertet ad az óbudai fesztiválon: a zenekar a februárban megjelent Mechanize című albumával turnézik. A brooklyni Yeasayer elképesztő hangmintákkal érkezik a Szigetre és fellép a kelet-európai motorkultúrából kinőtt Death Valley Screamers, amely alig öt éves fennállása során szerepelt az Eurovíziós Dalversenyen, és 250 ezer ember előtt adott koncertet Kijev főterén az ukrán függetlenség napján.

Az eddig több mint tíz albumot megjelentető moszkvai zenekar, a Rada & Ternovnik darkwave, pszichedelikus rockzenét játszik, énekesnője, Rada hangjának csodájára járnak majd a Szigeten is. A brit Young Punx olyan mash-up (korábbi slágerek összedolgozása egy új dallá) fellépéssel készül, amely klasszikus francia house-, 80-as évekbeli pop-, hard-glam-diszkó és rock elemekből áll. A Norvégiában új albumán dolgozó, lírai metalszimfóniáiról ismert Kamelot szintén ott lesz a Hajógyári-szigeten. A kaliforniai funkkollektíva, a Breakestra várhatóan a legendássá vált Root Down klubestjeinek atmoszféráját idéző koncerttel készül Budapestre, és jön a kritikusok által dicsért Simian Mobile Disco, a brit elektronikus zene egyik legtehetségesebb keverőpárosa is.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei Szigeten fellép többek között a Muse, az Iron Maiden, a Kasabian, a Faithless, a Buena Vista Social Club, az Oi-Va-Voi, a 08001, és a „mínusz egyedik” napon, augusztus 10-én búcsúzik el a közönségtől a Kispál és a Borz.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek