2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Rippel Viktor bal könyöke beakadt a kötelekbe miközben a kilencedik, Rippel-Kaqun Világrekord Kísérletre készültek

Rippel Viktor bal könyöke beakadt a kötelekbe miközben a kilencedik, Rippel-Kaqun Világrekord Kísérletre készültek

Az esemény mozzanatait első alkalommal gyakorolták Tiszafüreden a Rippel fivérek

A kilencedik, Rippel-Kaqun Világrekord Kísérlet bemutatójának helyszínén gyakoroltak a Rippel fivérek, ahol most először adódott alkalmuk elpróbálni a hajmeresztő és egyedi mutatványukat. Az időjárás és a szélviszonyok kedvezőek voltak, azonban egy váratlan széllökés miatt „kényszerleszállást” kellett végrehajtania a mozgásművész-akrobata testvérpárnak. Viktor könyöke beakadt a kötelekbe, de szerencsére megúszta könnyebb sérülésekkel. 2010. július 10-én, a Tiszafüredi Halasnapok ideje alatt lesz látható Magyarország kedvenc fivéreinek kilencedik világrekord kísérlete és showja, amelyet Shaolin mesterek és wakeboard világbajnokok bemutatója fog megelőzni, illetve Davis, a NiteForce tehetségek egyik DJ-je fogja szolgáltatni a zenei aláfestést.

A helyszín hajóval történő bejárását meg kellett ismételni, hiszen az árhullám következtében nem lehetett tudni milyen hordalékok, kidőlt fák és egyéb akadályok nehezítik meg a bemutatót. Az ejtőernyős mutatvány több veszélyt is rejt magában, hiszen két ember magasba emelése már önmagában is kihívásnak számít. Részleteket nem árultak el a Rippel fivérek, azonban azt elmondták, hogy milyen váratlan események történtek a felkészülés során: „Mivel ketten kell a magasba emelkednünk az ejtőernyővel, ezért nagyon körültekintőnek kell lennünk. A mai napon már az első közös felszállásunk sem volt problémamentes, mert a hirtelen megforduló széljárás miatt nem tudott egyből a magasba emelkedni az ejtőernyő, így a partról a vízbe érkeztünk, majd a víz alól emelt ki minket a motoros hajó. Itt már mindketten belegabalyodtunk a kiegészítő technikai felszerelésekbe. A mutatvány végzése közben, a fordulónál kaptunk egy erős széllökést, illetve a hajó is lelassult. Viktor bal könyöke beakadt a kötelekbe, miközben fejjel lefele közelített a víz felszínéhez. Nagyot csobbantunk, de a felkészült segítőinknek köszönhetően, hamar a hajóban találtuk magunkat. Viktor könyöke szerencsére nem sérült komolyabban, mert az utólsó pillanatban valahogy kiszabadult, de nagy volt az ijedtség.” – számolt be Rippel Ferenc az eseményekről.

A világrekord kísérlethez nem használnak biztosító szerkezeteket, így kizárólag az ügyességükre és a lélekjelenlétükre hagyatkozhatnak. Egy rossz mozdulat miatt mindketten lezuhanhatnak a magasból, továbbá rajtuk kívülálló események is befolyásolhatják a hajmeresztő produkció kimenetelét. Elég egy erős széllökés, és már zuhannak is a mélybe. A katasztrófavédelem munkatársai még búvárokkal is biztosítják a terepet, ha valami rosszul sülne el, illetve itt lesznek a tűzoltók, a mentők és a vízirendőrök is.”

A Rippel-Kaqun Világrekord Kísérletről további részleteket a www.rippel.hu weboldalon olvashatnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek