2022. 07. 6. szerda

Csaba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 475 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Rácz Gergő: „A zenészeket a közönség, a sportolókat a hazai szurkolók hangja pörgeti fel”

Rácz Gergő: „A zenészeket a közönség, a sportolókat a hazai szurkolók hangja pörgeti fel”

A népszerű zenész a városligeti szurkolói zónában mesélt a sport és a zene kapcsolatáról

 

 

 

 

Rácz Gergő előadóként rendszeresen megtapasztalja azt az eufóriát és lendületet, amelyet a közönség energiájából merít a színpadon. A zenész szerint a focisták is hasonló érzést élhetnek át, amikor szurkolóik hazai pályán bíztatják őket. Márpedig drukkolásból nincs hiány a városligeti szurkolói zónában, ezt Gergő személyesen is megtapasztalta, amikor az Anglia-Németország rangadó napján a helyszínre látogatott.

 

„Olyan itt, mintha egy felnőtt játszótérre lépne be az ember, ahol mindenki elengedheti magát egy picit. A buli, a közös ünneplés is része a sportnak, és azt gondolom, hogy az embereknek nagyon fontos, hogy az elmúlt másfél év bezártsága után végre együtt tudnak lenni egy ilyen helyen” – mondta el Gergő a szurkolói zóna hangulatáról.

 

A zenész szerint a sport és a zene között erős kapcsolat van: „Ha csak futni is megy el az ember, máris jobb teljesítményre sarkallja, ha egy tempós zenét tesz be közben” – fogalmazott. Ahogy a színpadon a közönség hangja és a közös éneklés pörgeti fel a zenészt, úgy a focistáknak a szurkolók hangja adja az adrenalinlöketet. De ahogy a környezet hatással van a sportolókra, az ő teljesítményük is befolyásolja a szurkolók mindennapjait. „Ha a hazaiak jól játszanak, akkor azt a sikert az ember a magáénak érzi, annyira büszke rá. Minden olyan dolog, ami a közösséget összefogja, és amit közös sikerként könyvelünk el, az lendületet ad nekünk. Ez egy ösztönös és alapvető dolog: aki jó élményt kap, annak több energiája lesz a hétköznapokban is” – fogalmazott Gergő.

 

A népszerű zenész tapasztalatai szerint a magyar szurkolók és a magyar közönség egyedülálló mind lelkesedésben, mind pedig abban, ahogy támogatni tudják kedvenceiket. Aki a városligeti szurkolói zónában éli át a közös meccsnézés izgalmát, az első kézből is megtapasztalhatja a focinak ezt az egyedi, közösségkovácsoló erejét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kérdés: Oszvald Marika
70 évesen is fiatalokat megszégyenítő tempóban éli az életét Oszvald Marika. A szubrett rengeteg színházi munkája végeztével sem pihen, kaszát-kapát r…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum