2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolcon forgat Pál Dénes

A széltől is óvsz című dalához forgat klipet Miskolcon Pál Dénes. A miskolci, diósgyőri születésű Dénes és a stáb hétfőn Berekalján és az Egyetemvárosban, szerdán pedig belvárosban rögzít képeket a dalhoz, amely a rádiók kedvence is lett, amellett, hogy az interneten a nyár slágerének is választották a zenerajongók.

Magyarország hangja, a miskolci Pál Dénes forgatókönyv-író pályázatot hirdetett rajongói körében. A felhívásra számos ötlet, kész könyv érkezett, de a legjobbnak a győri Debreczeni Lilla forgatókönyve bizonyult, így az ő ötlete nyomán készül el Pál Dénes első önálló dalának, A széltől is óvsz videó klipje.

A forgatás hétfőn kezdődött a berekaljai Honfoglalás parkban, majd a délutánt a stáb már az Egyetemváros parkjában töltötte a felvételekkel – szerdára pedig nyilvános forgatást hirdettek, mert Dénes szeretné, ha miskolciak lennének első dalának klipjében.Pál Dénes első önálló dala A széltől is óvsz talán sokak vágyát megfogalmazza: „Bárcsak egyszer, óh, egy pillanatra újra gyermek lehetnék”, ezt az érzést szerette volna Horváth Ádám, a film operatőre és Dénes közvetíteni.
A film Miskolcon készült, abban a városban, ahol Dénes a gyermekkorát élte, ahol életre szóló élményekkel, barátságokkal gazdagodott.
A klip forgatókönyve nem hagyományos módon készült, hiszen néhány nappal a forgatás előtt Dénes Forgatókönyvíró versenyt hirdetett, amire több, mint 60 pályázat érkezett. A nyertes pályázó – Debreceny Lilla – ötletét vitték filmre, aki főszerepet is kapott a filmben.
A filmet Miskolc azon részein forgatták, amelyek kevésbé emblematikusak, de szemet gyönyörködtetőek.
A gyermekkor szabadsága, könnyedsége, gondtalansága végig jelen volt a forgatáson és a filmen is tükröződik.
Dénes amellett, énekel a videóban, operatőre, rendezője, vágója és szereplője is az alkotásnak. Minden munkafolyamatban aktívan kivette a részét és ötleteivel igazán egyedivé és sajátjává formálta a videoklipet.  
   
 
Szereplők a videokilpben:

gyermekkori Pál Dénes –  Ungvári Erik
kislány – Fekete Fanni
anya – Marschalkó Edit
Pál Dénes – Pál Dénes
nagylány – Debreceny Lilla

Rendező: Pál Dénes
Forgatókönyv: Debreceny Lilla
Operatőr, vágó: Horváth Ádám (PROband films)

A dalt már több mint 38.000 hallgatták meg:

-Kriza Ákos polgármester: A mai sajtótájékoztató két témára fókuszál, és mindkét téma szorosan kapcsolódik Pál Déneshez és Miskolchoz.
Az első téma Miskolc és Pál Dénes együttműködése egy induló, de nagy reményekkel és várakozásokkal teli karrier kapcsán. Hogy miért az együttműködés? Mi sem egyszerűbb ennél. Pál Dénes a kereskedelmi televízióban megnyert tehetségkutató verseny után a fővárosi sztárélet csillogása, a haknik világa helyett Miskolcot, és saját – a rajongók által elismert – képességeinek továbbfejlesztését választotta. Úgy gondolom, döntése nagy megtiszteltetés mind Miskolc, mind az itt élők számára, hiszen a város átalakulóban van, már maga mögött hagyta az „acélváros” jelzőt és élhető, fiatalos, dinamikus várossá válik.
Ebben az átalakulásban fontos szerepet tölt be Pál Dénes, aki példát mutat abban, hogy lehet a sikert helyén kezelni, lehet a gyökereket megtartani, és lehet akkor is fejlődni, ha nem a fővárosban tervezi a jövőt. Miskolc számára a legfőbb város, és ezt mindig hallani tőle. Többször beszélgettünk már, és ez mindig el is hangzott, csak úgy, ahogy fellépések, interjúk alkalmával is.
Pál Dénes hazatérésével bizonyította, Miskolc a fiatalok számára is jó választás. A mi feladatunk, hogy ne pusztán hálásak legyünk azért, mert így döntött és jelenlétével, munkásságával hozzájárul Miskolc és a Miskolci Egyetem imázsának javulásához, hanem segítsük, támogassuk őt, hogy példája nyomán tehetséges fiatalok döntsenek Miskolc mellett. Éppen ezért, Miskolc erejéhez mérten támogatni fogja őt abban, hogy álmait valóra váltsa. Biztos vagyok abban, hogy összefogásunkkal – még ha ez nem is lesz könnyű – ez meg is valósulhat.
A másik téma Dénes első videoklipjének forgatása, melyről részletek majd ő maga nyilván el fog árulni. Néhány nappal ezelőtt, amikor Dénes nálam járt, elmondta, hogy olyannak képzeli el első videoklipjét, ami úgy mutat be egy várost, ahogy ritkán tapasztalhatjuk. Érdekes és szép, de talán kevésszer megmutatott, és nem oly ismert helyek felvillantásával. Azt mondta nekem, szereti Miskolcot, úgy ahogy van, és az a terve, hogy meg is mutassa ezt másoknak is.
Kívánok neki a forgatáshoz jó munkát és sok sikert. Kíváncsian várjuk az első Pál Dénes videoklipet, és azt, hogy ő milyennek látja Miskolcot.

Pál Dénes:Számomra mindig is fontos volt és fontos lesz Miskolc, ide köt a családom, a barátaim és minden emlékem. Szeretném, ha megismerné az ország ezt a várost, de egy kicsit másképp, mint ahogy eddig tette és tehette. Ez egy olyan hely, ahol kincset lelhetünk, barátot, támogatót, természeti csodákat és életünk végéig tartó kapcsolatokat.
Közel egy évvel ezelőtt nagyot álmodtam. Elindultam a TV2 tehetséggondozó műsorában, a Voice-ban, és a közönség segítségével meg is nyertem azt. Biztos vagyok benne, hogy Miskolc város, és a miskolci emberek támogatása nagyon sokat nyomott a latban. A nézők szeretete emelt engem Magyarország Hangjává.
Ezzel a címmel élni kívánok és nem visszaélni. Szeretném, ha tudnák, hogy itt olyan emberek élnek, akik képesek az összefogásra, egymás támogatására. Így születhetett meg az a gondolat, hogy ne pusztán egy Miskolcról jött fiú legyek, hanem olyan ember, aki büszke szülővárosára, és nem felejti el, honnan indult.
A következő időszakban szeretnénk a várossal együtt dolgozni azon, hogy az ország, a régió, de még maguk a miskolciak is felfedezhessék ezt a várost egy egészen más, eddig nem ismert szemszögből. Szeretném, ha rácsodálkoznának az itt lakók is, arra, hogy tulajdonképpen mennyi kincs mellett élünk, mennyi méltánytalanul elfeledett, mellőzött értéke van még ennek a városnak.
Ezért döntöttem úgy, hogy első dalomhoz itt forgatom le a videoklipet, melynek felvételeibe bepillantást engedek a sajtó képviselőinek és az arra kíváncsi embereknek is.
 A klip forgatókönyvét egy általam meghirdetett forgatókönyvíró versenyre beérkezett ötlet nyomán írtuk. Erre a felhívásra közel száz pályázat érkezett alig néhány nap alatt a rajongóktól. A nyertes Debreceny Lilla, aki Győrből utazott ide, hiszen szerepet is kapott ebben a klipben, Lilla most itt van velünk, ahogyan a második és a harmadik helyezett is, Árszintye Erika és Knyihár Anna is, akik elfogadták a meghívásunkat.
El kell árulnom, hogy ezt a videót saját gyermekemnek tekintem, hiszen a forgatókönyv átdolgozásában, a szervezésben, rendezésben, utómunkálatokban is nagy részt vállalok – természetesen az éneklés mellett.
Ahogy mindenki én is kíváncsian várom az eredményt, keményen dolgoztunk, dolgozunk rajta.
A munka azonban természetesen nem áll meg itt, hamarosan a következő dalomat is hallhatja majd a közönség, és persze lemezt is tervezünk, amelyen a tervek szerint már nem csak előadóként, hanem szövegíróként is kipróbálom majd magam.
Ám ez még, hogy stílusos legyek, a jövő zenéje, egyelőre itt vagyunk, a forgatáson, és nagyon boldog vagyok, hogy az első videoklipemnek a szülővárosom ad otthont.
Sokan kérdezték tőlem a napokban, a forgatás előkészületei közben, hogy tervezek-e miskolci nagykoncertet. Természetesen igen, ígérem, hogy amint megjelenik a lemezem, a helyi közönség elsőként találkozhat majd a dalaimmal, és persze velem is, egy lemezbemutató koncert és egy közönségtalálkozó formájában.
Az előttem álló időszak nem lesz könnyű, tudom, de néhány hete egy új csapattal kezdtem dolgozni, és szerencsére érzem, olyan emberek állnak mellettem, akikre támaszkodhatom, és akik velem együtt dolgoznak a jövőért, hogy az, aminek a mai napon szemtanúi lesznek, lesztek, csak a kezdete legyen egy hosszú távú, sikeres munkának.

Fotó:minap

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek