2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Miskolcon dübörög a Carbon Disco

Magyarország két sikerzenekara közös országjáró turnéra indult a legnagyobb hazai városokba. A Compact Disco és a The Carbonfools december 14-én, pénteken este 20 órától lép fel a miskolci Helynekem színpadán. Vendég a Colorstar együttes.

A hazai zenei élet nagy kedvencei két hónapos országjáró turnéjukon beveszik a legnagyobb vidéki városok klubjait. A Telekom és a Ballantine’s jóvoltából sosem látott látványelemekkel és hatalmas show-val készül a Compact Disco és a The Carbonfools.
– Mindkét zenekar támogatója a Telekom, így jött az ötlet, hogy közösen turnézzunk, mivel a két csapat erősíti egymást. A cég jóvoltából új fénytechnikát próbálhatunk ki, amelyet magunkkal viszünk a turné állomásaira. Ami minket illet, 75-80 perces műsorral készülünk, ami persze igény szerint hosszabbodhat. Az biztos, hogy az utolsó leheletünkig fogunk zenélni – mondta lelkesen Fehér Balázs, a The Carbonfools énekese.
A csapattal kapcsolatos hír, hogy hosszas stúdiómunkálatokat követően, november 8-án megjelent negyedik nagylemezük, a Carbonsweet. Az albumon a srácok legújabb slágerszámát, a Birthday-t is hallhatjuk.
A Ballantine’s a közös turné alkalmából remixer játékra hívja a zenerajongókat. Három kategóriában hirdetnek győztest, az egyik a legsikeresebben újrakevert The Carbonfools, a másik a legjobban sikerült Compact Disco szám, a harmadik pedig a vegyes, mashup változat készítője lesz. Bővebb információ a https://www.facebook.com/balliface oldalon található.
A Compact Disco vendégművészekkel is kiegészül a fellépésekre.
–    Nyár óta készülünk a közös koncertekre, már augusztusban úgy gondoltuk, hogy jó lenne együtt zenélni – mondta Walkó Csaba, az együttes frontembere. – Azért is különösen izgalmas ez számunkra, mert vendégekkel bővül a csapat erre az alkalomra. Csatlakozik hozzánk Török Emese dobos, Szakos Krisztián gitáros, és Áldott András basszusgitáros is. A repertoár nagyjából ismerős lehet azoknak, akik fesztiválokon, koncerteken találkoztak velünk – tette hozzá.
A Compact Disco számára azért is izgalmas ez az időszak, mert novemberben jelent meg az első nemzetközi nagylemezük a Two Point Five, amely az első két album anyagaiból készített best of összeállítás. A rajongók teljesen új hangzásban találkozhatnak kedvenc slágereikkel, hiszen a fiúk újrakeverték a zenéket. Az album természetesen tartalmazza az Eurovíziós Dalfesztiválon elhangzott Sound Of Our Hearts, valamint az MC Columbo közreműködésével frissített Leave It Up To Me dalt is. A lemez több európai országban kapható, például Németországban és Lengyelországban is. A nemzetközi album itthon is megjelenik limitált példányszámban, első körben csak a turnéállomásokon lehet megvenni.

Foto:Wlcsek András

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek