2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Leonard Cohen hátsérülése miatt fél évvel halasztódik európai turnéja
Leonard Cohen hátsérülése miatt fél évvel halasztódik európai turnéja

Leonard Cohen hátsérülése miatt fél évvel halasztódik európai turnéja

Leonard Cohen hátsérülése miatt fél évvel halasztódik európai turnéjaLeonard Cohen idei európai turnéja csak hat hónapos késéssel indulhat el, miután a 75 éves kanadai folkénekes, költő testedzés közben hátsérülést szenvedett. Cohen koncertkörútja március 1-jén Franciaországban indult volna, ám a sérülést követően 4-6 hónapos fizikoterápiás kezelésre van szüksége, így a turné első fellépését szeptember közepére halasztották – közölte a szervező AEG Worldwide. Az orvosok szerint egyébként Leonard Cohen nagyszerű formában van, egyszerűen csak kellő időre van szüksége, hogy felépüljön a hátsérülésből – hangsúlyozta az énekes menedzsere, Robert Kory. A turné szeptember 15-én indul el Caen-ben, majd Grenoble, Strasbourg, Marseille, Tours és Lille következik.

Október 4-én a lengyelországi Katowicében lép fel Leonard Cohen, a következő állomás pedig Moszkva lesz október 7-én, majd a szlovák főváros, Pozsony következik október 13-án. Az AEG Worldwide közlése szerint további négy európai koncertet később jelentenek majd be.

A legendás énekes, aki olyan számokkal írta be magát a könnyűzene történetébe, mint a So Long, Marianne, a Suzanne vagy a First We Take Manhattan, 15 évnyi szünet után 2008-ban tért vissza a színpadra, és azóta csaknem kétszáz koncertet adott telt házak előtt. Tavaly augusztus végén Budapesten is fellépett. Szeptemberben valenciai koncertjén valószínűleg ételmérgezés miatt elájult, és kórházba is kellett szállítani, ám akkor folytatni tudta koncertkörútját.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek