2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Kutya-farsang Tatabányán: sonkás fánkkal

A tatabányi székhelyű Dolce Vita zenekar frontember, Jáger Gyula nem csak a színpadon arat sikereket, hanem a kutyatartásban, versenyekben és közösségekben is nevet szerzett magának. Kúnóval összeszokott csapatot alkotnak. Február végén folytatódik a tavaly elkezdett egyedülálló program: kutya-farsangra hívják a blökiket és gazdájukat. Itt azonban nem a jól összeszokott nyerő páros lesz a főszereplő, hanem a többi gazda és kutyus. Gyuszi-Kúnóval és a szervező társaival csak bemutatják, hogy milyen feladatokat is kell a gazdi – kutya párosoknak megoldani.

A Gyuszi barátaival és kutyáikkal minden alkalmat megragadnak arra, hogy népszerűsítsék a kutyatartás szépségit vagy a létező versenyekre felhívják a figyelmet. Ám ahogy mindenkinek, nekik, és a kutyáknak is szüksége van egy kis kikapcsolódásra és közös bolondozásra. Éppen ezért találta ki Gyula és barátai a kutya-farsangot, ahol színes programok várják a blökiket és családjukat. Idén erre február 26-án kerül sor, Tatabányán, a Tavaszmező utcai sportpályán. A szervezők színes és vidám programokkal készülnek.

Többek között a 15 kg alatti kutyusoknak sonkás fánk, a 15 kg felettieknek pedig tápevő verseny lesz, s hogy ne csak a blökik, hanem a gazdák is részt vegyenek a bolondozásban, még jelmezes felvonulást is terveztek az ötletgazdák. A nyertes jelmezben feszítők különleges ajándékokban részesülhetnek az eredményhirdetéskor.

Továbbá lesz őrző-védő, fegyelmező feladat is, na meg persze a sikerszám: a kizárólag szóval történő ösztönzéssel zajló súlyhúzás is. Ezeknek a szórakoztatáson túlmenően olyan célja is van, hogy lehetőséget biztosít azoknak, akiknek a soron következő WDSN-re való felkészülés a céljuk. Lehetőséget kapnak állatmenhelyek is, hogy a rendezvényen bemutathassák pártfogoltjaikat, akik remélhetően gazdit is találhatnak ezen a jeles napon.

Nem csak a kutyusokra gondoltak a szervezők, hanem kísérőikre és azoknak családjára is, hiszen számos programmal kedveskednek nekik is: ingyenes gyermekszánkóztatás és kocsizás kutyafogattal, mini pónin való lovaglás, forró tea és sült gesztenye és más finomságok kínálása.

A részvételi díj 1500 forint, amely egyben „belépő” minden versenyszámra és egy felnőttnek is. A további jegyárak: gyerekeknek 300, míg a felnőtteknek 500 forint.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek