2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Közel 1000 háztartás szennyvízelvezetése oldódik meg

Közel 1000 háztartás szennyvízelvezetése oldódik meg

Megkezdődött a csatornázás Nagybarcán és Bánhorvátiban
A kivitelezés szakaszába ért a nagyszabású víziközmű beruházás, mely megoldást jelent Nagybarca és Bánhorváti szennyvízelvezetési problémáira. A vállalkozói szerződés aláírása óta már nagy erőkkel folynak a tervezési és kivitelezési munkálatok. A fejlesztés eredményeként megoldottá válik majd a háztartások és az összes intézmény rácsatlakozása a közüzemi szennyvízelvezető hálózatra, illetve megvalósul a teljes szennyvízmennyiség biológiai tisztása is.

A több mint 1, 3 milliárd forintos víziközmű beruházás vállalkozói szerződésének aláírására március 5-én került sor. Ezt követően a Bánvölgye Konzorcium elkészítette a feladatát képező kiviteli terveket a községek csatornahálózata kapcsán és elindult a szakági tervezés a tisztító telep esetében is. A kivitelező mindkét érintett településen kapott munkaterületet, így megkezdődhetett a tényleges kivitelezés is.

A beruházás kapcsán közel 15 km gyűjtőhálózat, 8 db közterületi szennyvízátemelő, egy 245 m3/nap kapacitású korszerű szennyvíztisztító telep épül meg a két település területén. Ezzel az összes intézmény mellett lehetőséget kap 890 háztartás is lehetőséget kap a közüzemi hálózatra történő rácsatlakozásra.

Ma Bánhorvátiban ünnepélyes keretek közt is megnyitották a projektet. A rendezvényen Demeter Zoltán, Bánhorváti polgármestere elmondta: „Nagybarca önkormányzatával, valamint a remek tervezőkkel és kivitelezőkkel együttműködve lendületesen halad a munka. Ahogy eddig is, ezután is mindent elkövetünk, hogy mielőbb használatba vehető legyen a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep.”

Vadnai Zoltán, Nagybarca polgármestere, szintén bizakodva tekint a fejlesztések elé: „Településeinknek fejlesztése minden fáradozást megér. Ez a beruházás nagyban hozzá fog járulni nemcsak a talaj védelméhez, de a lakosság életminőségének javulásához is.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek