2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Házi kedvencek – Judy (Groovehouse) és Nagy Bandó András!

Házi kedvencek – Judy (Groovehouse) és Nagy Bandó András!

Judy (Groovehouse): „Az egyik cicánk Ceruza, őt mindenki szereti az utcában. Az a mániája, hogy mindenki autójába bemászik – nem tudom az előző életében mi volt. Ahogy jövünk haza, már ott van az autó körül, és ahogy kinyitottuk az ajtót, rögtön bent van. Volt már olyan, hogy bent maradt egy autóban, és úgy szóltak, hogy elnézést, de véletlenül elvitték.

Ceruza és bandája – ők hárman vannak. Miska – egy talált cica -, és Ceruza anyukája Zsófi. Van két uszkárunk, Szolnokon a nagymamámnál egy németjuhász, és egy keverék kutyus – akit szintén az út szélén szedtem össze. Nagyon sok lenne felsorolni az összes állatkát, ami a 36 évem alatt megfordult nálunk. Kutyus, macska, nyuszi, hörcsög, ugróegér, kacagó gerle… Volt tyúkom is, szegénykém vak volt. Nevelgettem, és nem is vágtuk le. A szüleim nagyon odafigyeltek arra, hogy ilyen szinten se sértsenek meg, hogy levágjuk. Nálunk mindenki nagy állatbarát.”

Nagy Bandó András: „Ha már a házi állatoknál tartunk, a vakond abszolút
ott van a környezetünkben. Két évvel ezelőtt nagyot küzdöttem – a frissen telepített füvünket túrta szét egy vagy több vakond. Bálint gazda azt tanította régen, hogy oda kell állni egy ásóval, kikapni a földből, és átdobni a szomszédba. Nekem úgy sikerült, hogy két hónapig jártam rá, míg végül jött egy hatalmas eső – de olyan, hogy egy hétig esett. Ez volt a mélypont, és attól kezdve egy túrás sem volt.

Sajnos öt éve elment az utolsó kedvencünk Batyu – a magyar vizslánk. Az unokája volt Csokinak, aki a hajdani kedvenc volt. Nem sokkal Batyu elmenetele után, Cicoma – a cicamama -, és Cirkusz – a nagy kandúr – is elment. Maradtak a rozsdafarkúak, cinkék, és még jó néhányan más madarak is. Őket télen etetem, hogy nyáron tele dalolják a kertünket. Néha előfordulnak még olyanok, mint például egy varangy – amelyik odaáll a konyhaajtónk elé, és ott szedi össze a röpdösőket -, vagy a pókok, akik a konyhaablak elé kötik legtöbbször a hálót.” 2010.11.26.

A teljes interjú itt meghallgatható:
http://www.sztarportre.hu/index.php?halgasde=ld-id-258

 

 

Molnár Szabolcs
www.sztarportre.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…