2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!

A következő adásban Hajdu Klára énekesnő, Szekeres András (Junkies), és Kamarás Zoltán (Tengs Lengs)!

Hajdu Klára énekesnő annak idején maga is fiataloktól tanult (pl. Pély Barna, Pocsai Kriszta) ma pedig már ő is fiatalokat tanít – néha előfordul, hogy egy-egy szülő, elsőre őt is diáknak nézi. „A zenetanulás nagyon fontos, én magam is a zeneóvodától kezdve, végigjártam a szamárlétrát. Nem lett minden osztálytársamból muzsikus, viszont a zeneoktatás egy olyan közönséget teremt, ami nekünk zenészeknek is fontos, hogy aki odaül és végighallgat minket, az érti azt, amit mi csinálunk.”

Az énekesnő válasza arra a kérdésre, hogy meg lehet-e tanítani bárkit énekelni: „Azt gondolom, hogy mindenki fejleszthető. Lehet, hogy énekes nem lesz belőle, de egy valamilyen szintet el fog tudni érni.”

A Hajdu Klára Quartet 2 éve alakult. Az eddigi munkájuk lenyomata a Come with me című album, ami jól mutatja, hogy milyen az a hangulat, amit a fiatalokból álló jazz Quartet áraszt, és amely után egyre többen érdeklődnek.

A Tengs Lengs zenekar életében egy fontos időpont közeledik: Október 4. Kamarás Zoltán a csapat basszusgitárosa az 5 évvel ezelőtti hasonló eseményt örömmel idézi fel, és egyben emlékezteti a csapat rajongóit, akik jellemzően már ötvenen túliak, hogy közeleg az októberi budapesti buli ideje. Helyszín a BackStage Pub, a zenekaron túl ott lesz Túrós György (énekes) néhány tanítványa, és azok a meghívott vendégművészek, akikkel együtt egy 3 órás örömkoncertre számíthat az odalátogató közönség. Új dalok is készültek, ezeket is bemutatja a csapat!

Szekeres András túl a negyvenen, húsz év Junkies működés után már kicsit tisztábban látja a zenekari dolgokat is: „Semmiféle eszünk nem volt, mint a csürhe, mindent csináltunk ész nélkül, hülyeséget hülyeségre halmoztunk…”

Az idő és a nagyobb szabású feladatok is összekovácsolták a fiúkat, megerősödött az egység, működni kezdett a korábban szinte elképzelhetetlennek tűnő kompromisszumkészség is. Bár Szekeres András nemrég egy önálló albummal is jelentkezett: „Nagyon jó az, hogy beleszólunk egymás ötleteibe, de most szerettem volna csinálni egy olyan lemezt, amibe senki nem pofázik bele. A legnehezebb munka volt.”

A Hallgass Hazait műsorban hallhatunk az elképesztően aktív évek utáni kiégésről, a leállásról, újratervezésről. A frontember beszél arról is, hogy volt olyan időszak a Junkies életében, amikor azt vették észre, hogy havi 3 ingyen bulira kell menniük. Ekkor érezték azt, hogy ez már talán egy kicsit sok. Ennek az időnek vége – mondja András, de természetesen lehet rájuk számítani jótékonysággal kapcsolatban ezután is, csak most már sokkal jobban résen vannak, hogy pontosan milyen ügyről is van szó.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek