2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hallgass Hazait – A Magyar zenei műsor!

Hír készült a Dirty Slippers csapatával a Hallgass Hazait adásában. A műsorvezető kérésére a fiúk ötletelni kezdtek, majd megszületett a jól hangzó hír: A Dirty Slippers zenekar saját facebook oldalán hirdeti alsónadrágos koncertjét. És komolyan gondolták. Képeket is ígértek.

A stúdióban Csík János a 25 éves visszatekintés közben elmesélte, hogy mi történt 11 évvel ezelőtt. „Később tudtam meg, hogy milyen súlyos volt a történet. Amikor már elteltek évek, egyszer Kecskeméten voltam a város főterén, egy ballagási ünnepségen muzsikáltunk. Az ilyen nagyobb rendezvényeken, mindig van egy mentőautó, és valahogy úgy pakoltuk a cuccainkat, hogy elmentünk mellette. Ott állt a mentőautó mellett az orvos, odajött, és gratulált, hogy milyen szépen sikerült a műsor, és megemlítette, hogy milyen szépen énekelek ahhoz képest, hogy kétszer kellett újraéleszteni. Óriási megdöbbenés volt, földbe gyökerezett a lábam, de kiderült, hogy ő volt az az orvos, aki kioperált 11 éve az autó roncsaiból. Neki köszönhetem az életet – de azt nem tudtam, hogy kétszer haltam meg. Mindig azt tudtam, hogy csak egyszer.”

A műsorban zenei műfajok összeölelkezéséről, és új barátságáról is szó esik: A népzene magához karolta a rockzenét.

Jó erőben, jó formában érkezett a Hallgass Hazait műsorba Pál István Szalonna. Idén nyáron több fontos állomás is szerepelt az életében, de talán a legfontosabb, ahogy meséli: „Kimondtam a boldogító igent Kárpátalján, szülőfalumban, a Viski Református Templomban. A feleségem is szülőfalumbeli – tizen-egynéhány év után újra egymásra találtunk, és megvolt a lakodalom. Ez is egy nagyon jó mulatság volt, hiszen körülbelül 70-80 zenész cimborám – a Fonó Zenekar, Csík Zenekar, Állami Népi Együttes Cigányzenekara, Szalonna és Bandája – tehát jó sok banda ott volt, és nonstop muzsikáltak. Így indultam a nyárnak. A boldogító igen után nem sokkal elutaztunk Washingtonba, a Smithsonian Folklife Festival-ra, ahol körülbelül százhúsz- százharmincan képviseltük Magyarországot…”

Hallgass Hazait – Minden héten!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek