2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Esküszünk, hogy nem dohányzunk!

Esküszünk, hogy nem dohányzunk!

Esküszünk, hogy nem dohányzunk!Az esküt egy teadélután keretén belül tették le szépen felöltözködtek és az eskü megtételét az igazgató a kollégium vezetője az osztályfőnökök aláírásukkal hitelesítették.

Mint lassan már megszoktuk, ismét a figyelem központjába került egy röpke pillanatra a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium. Történt ugyanis, hogy az első, azaz 9. évfolyam C és D osztály kollégiumban lakó tanulói elhatározták Szajkó József tanárukkal közösen, hogy felvállalják, és esküvel fogadják, hogy a csoport tagjai nem szoknak rá a dohányzásra. Ezt a fogadalomtételt, ünnepélyes keretek között, ezen a héten kedden egy ötórai tea és mikulásest keretében kívánták megtenni. A teadélutánt nagy sürgés – forgás előzte meg, amikor is a kollégisták elkészítették a megvendégeléshez a szendvicset és a teát. Külön élmény volt továbbá számukra, különösen a lányoknak, hogy az alkalomhoz illően csinos, szép ruhákat ölthettek magukra. A megnyitó után az eskü következett. Megható pillanatnak lehettünk tanúi, amikor a tizenévesek fennhangon felvállalták a „nemdohányzást”.

Esküszünk, hogy nem dohányzunk!

Az eskü megtételét követően a diákok aláírásukkal ezt a tényt megerősítették. Az Intézmény igazgatója Tóth Tamás, a kollégium vezetője Bolló Csaba ,az osztályfőnökök Gyimesi Györgyi és Stiller Dénes és a kollégiumi csoportvezető Szajkó József aláírásával hitelesítésre került az eskü letétele, amely így az egészségnevelés egyik követésre méltó dokumentuma lehet. A hivatalos részt követően „No smoking” feliratú meglepetés tortát kaptak tanáruktól, amit nagy ovációval fogadtak, majd egy diákok által is nagyon jó hangulatúnak ítélt zenés táncos mulatság követett. Erre mondta annak idején Eötvös, hogy „ Tanítva oktató iskola fél iskola, nevelve oktató iskola egész iskola”. Gratulálunk, és a magunk részéről azt kívánjuk, hogy sok ilyen röpke pillanatnak lehessünk még tanúi.

 

Esküszünk, hogy nem dohányzunk!

Esküszünk, hogy nem dohányzunk!

Esküszünk, hogy nem dohányzunk!

Esküszünk, hogy nem dohányzunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek