2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek
Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek

Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek

Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztekAz Autós Gyorsasági Országos Bajnokság futamain fognak versenyezni a hírességek

Az idei autóverseny szezonban, az aszfalt burkolattal rendelkező, körpályás országos bajnoki versenyeken sztárok foglalják majd el az egyik autó pilótaülését. Tavasztól őszig öt versenyhétvégén, 10 bajnoki futamot rendez az MNASZ Gyorsasági Szakága, amelyeken kivétel nélkül indulni fog egy közéleti személyiség vagy híresség által vezetett VIP versenyautó.

A sztárok a versenypályán sorozat kihívása abban rejlik, hogy a VIP autóval induló személyek nem kapnak több segítséget bármely más kezdő autóversenyzőnél. Bátorságuk és képességeik fogják vezetni őket, ugyanis a versenyzői licenc megszerzésének alkalmával még tapasztalt versenyzők ültek mellettük, hogy megtanítsák az autóversenyzés gyakorlati alapjait, ámde a versenyeken, illetve a versenyek előtti edzéseken már egyedül fogják megmérettetni magukat a pályán.

Kétség kívül Zita volt az, aki a legizgatottabban várta első autóversenyzői élményét. Mosolygó arccal ugrált fel-le, amíg arra várt, hogy végre kezei közé kaparintsa az autót. „Nem fogok lassan vezetni! Első alkalommal ugyan nem versenyzünk, de az első edzésen már keményen küzdeni fogok a pozícióm megtartásának érdekében, mert győzni akarok!” mondta csillogó szemekkel az izgatottan várakozó lány.

Rubint Réka szintén nagy izgalommal várta a licenc megszerzéséhez szükséges gyakorlati részt, ám ő másképpen dolgozta fel a közelgő adrenalin túltengést. Ábrándozva gondolt bele, vajon milyen lesz majd a pályán!? Ő inkább a biztonságra koncentrált. „Mindenképpen meg akarom szerezni a licencet, azonban én óvatos természetű vagyok. Először szeretném megismerni az autót és a pályát, utána ki tudja? Talán annyira kedvet kapok hozzá, hogy versenyző lesz belőlem, de egyelőre átadom Zitának a küzdelem lehetőségét.”

Horváth András és Timo valamivel nyugodtabb volt a lányoknál, de elmondásuk szerint leírhatatlan élmény volt a pilótaülésből szemlélni az eseményeket. „Álomszerű az egész, hiszen a pályán annyi mindenre kell figyelni, miközben szó szerint száguldozunk.” számolt be Horváth András.

Timo a box utcába való visszaérkezés után azt mondta, hogy „Mint mindenkinek, aki először ül versenyautóba, meg kell tanulnia a pályát, az íveket helyesen venni, illetve gyorsan és megfelelően reagálni a történésekre. Nekem sok dolog sikerült ezekből, de kicsit türelmetlen vagyok, ezért sokszor túl korán léptem a gázra kanyarodáskor.”

A hírességek gyakorlati oktatását Csuti László, az RCM Motorsport csapatvezetője és a Genex Swift Kupa egyik meghatározó versenyzője végezte, illetve a késő délutáni órákban Mink Zoltán, az M&M Motorsport tulajdonosa és az Autós Gyorsasági Bizottság tagja is segítségére volt.

És hogy kikkel edzettek együtt a hírességek? Ott volt Bódis Kálmán és Rácz István a Brokernet Silver Stinggel, a Genex csapata a Porschek-kal, Horváth Zsolt az előző év „nagytúra” autós bajnoka a Ferrarival és a „kistúra” autók bajnoki címvédője, Zentai Sándor, aki az idei évben kategóriát vált és a nagy autók között méreti meg magát új autójával, egy Jaguar V8 Starral.

Európában szinte egyedül adatik meg, hogy gyorsasági versenyeken részt vehessenek a 12-13 éves fiatal tehetségek. Nagy Norbert, ifj. Ficza Ferenc, a Laczkó testvérek és még néhány fiatal kitűnően szerepeltek az előző évben, amit remélhetően idén is láthatunk tőlük. A gyorsasági autóversenyek legfiatalabb résztvevői azonos kategóriában indulnak a bajnokság futamain, a GFS Motorsport által üzemeltetett Genex Swift Kupa sorozatban, ahol többek között Kiss Norbert, az előző év kategória bajnoka és Bittmann Attila, a 2009. év 3. helyezettje is rajthoz áll.

Michelisz Norbert, a gyorsasági autósport eddigi legnagyobb sikerét érte el, hiszen az idei évben a Zengő Motorsportnak köszönhetően már a WTTCC (Túraautó Világbajnokság) futamain képviseli a magyar gyorsasági autósportot. Az első edzésen csendes szemlélőként lehetett vele találkozni a box utcában.

 

Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek Debreczeni Zita, Rubint Réka, Horváth András és Timo autóversenyzői jogosítványt szereztek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek