2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
Búcsúturnéra indult a Scorpions

Búcsúturnéra indult a Scorpions

Búcsúturnéra indult a ScorpionsCsaknem ötven év után befejezi pályafutását a rockzene német zászlóshajója: a Scorpions megkezdte világkörüli búcsúturnéját. Klaus Meine énekes, Rudolf Schenker gitáros és társaik hétfőn este nyolcezer rajongó előtt játszottak Prágában, Get Your Sting and Blackout című turné első állomásán. Az 1965-ben alakult együttes 2012-ig a világ öt kontinensén szeretne búcsút venni közönségétől. Fellépnek többek között Németországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban és Chilében is. A Scorpionsnak pénteken jelenik meg legújabb, Sting in the Tail című lemeze, ami a legutolsó lesz, sorrendben a 33. A búcsúturnét követően a tagok visszavonulnak a zenéléstől.

A többszörös tagcserén átesett zenekar negyvenöt év alatt több mint százmillió lemezt adott el dalaiból, közülük kétszáz platina- és gyémántlemez lett. Eddigi koncertjeik száma meghaladja a háromezret. Legnagyobb slágereik közé tartozott a Still Loving You, a Rock You Like a Hurricane, a Holiday vagy a Wind of Change. White Dove címmel feldolgozták az Omega együttes Gyöngyhajú lány című dalát.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …