2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Barcikaground

Újra közösen veszik be Barcika városát a helyi underground berkekben ismert, jórészt kazincbarcikai fiatalokból álló Utolsó Alkalom és Szabad Európa Rádió zenekarok. A srácok, akik kiváló baráti kapcsolatot ápolnak, december 23-án, Szenteste előtt egy nappal lépnek porondra a Sport Rock Klubban, előmelegítve ezzel az ünnepi hangulatot.

Az estét a magyar punk örökzöldeket játszó Gusztus zenekar nyitja meg, ezután jönnek a vegyészvárosi fiúk. Konkrétan a Szabad Európa Rádió, akik nemrég megjelent kislemezük mellett vadiúj dalokat vonultatnak fel. Ízelítőt kaphatunk Krasznahorkai László (gitáros, énekes) egykezes billentyűjátékából, majd legújabb dalukkal a Jánosokat örvendeztetik meg, ha már úgyis napjuk közeleg.

És ha már János, akkor ezek után ugranak színpadra Jánosék – egész pontosan kettő is, mely közül az egyik még romlott (Rotten) –, vagyis az Utolsó Alkalom, a sajóvölgyi gerillapunk. Szóval lesz mire táncolni, smárolni, pogózni a borsodi településen az év leghosszabb éjszakáján.

Jogosan kérdezhetnénk, „mi ez a stíluskavalkád, mi köze a punkokhoz az alternatív, indie zenét kedvelőkhöz?” Azoknak eláruljuk, semmi, de abból sok. Ha stílusirányzatokat, akarunk behatárolni, elmélkedni rajta, nyissuk meg gépünkön a lejátszót és hajrá. Ha pedig adni akarunk az estének cuppanósat, akkor vegyük fel a biztosítótűs bőrkabátot, vagy a hosszú elegáns szövetet, irány Kazincbarcelona, ahol betekinthetünk, hogyan mulat együtt punk, alternatív vagy kinek, mi tetszik… Csak el ne felejtsük előre elkérni nagyitól a zsebpénzt.

 

Takács Bence

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…