2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Barcikaground

Újra közösen veszik be Barcika városát a helyi underground berkekben ismert, jórészt kazincbarcikai fiatalokból álló Utolsó Alkalom és Szabad Európa Rádió zenekarok. A srácok, akik kiváló baráti kapcsolatot ápolnak, december 23-án, Szenteste előtt egy nappal lépnek porondra a Sport Rock Klubban, előmelegítve ezzel az ünnepi hangulatot.

Az estét a magyar punk örökzöldeket játszó Gusztus zenekar nyitja meg, ezután jönnek a vegyészvárosi fiúk. Konkrétan a Szabad Európa Rádió, akik nemrég megjelent kislemezük mellett vadiúj dalokat vonultatnak fel. Ízelítőt kaphatunk Krasznahorkai László (gitáros, énekes) egykezes billentyűjátékából, majd legújabb dalukkal a Jánosokat örvendeztetik meg, ha már úgyis napjuk közeleg.

És ha már János, akkor ezek után ugranak színpadra Jánosék – egész pontosan kettő is, mely közül az egyik még romlott (Rotten) –, vagyis az Utolsó Alkalom, a sajóvölgyi gerillapunk. Szóval lesz mire táncolni, smárolni, pogózni a borsodi településen az év leghosszabb éjszakáján.

Jogosan kérdezhetnénk, „mi ez a stíluskavalkád, mi köze a punkokhoz az alternatív, indie zenét kedvelőkhöz?” Azoknak eláruljuk, semmi, de abból sok. Ha stílusirányzatokat, akarunk behatárolni, elmélkedni rajta, nyissuk meg gépünkön a lejátszót és hajrá. Ha pedig adni akarunk az estének cuppanósat, akkor vegyük fel a biztosítótűs bőrkabátot, vagy a hosszú elegáns szövetet, irány Kazincbarcelona, ahol betekinthetünk, hogyan mulat együtt punk, alternatív vagy kinek, mi tetszik… Csak el ne felejtsük előre elkérni nagyitól a zsebpénzt.

 

Takács Bence

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek