2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Babos Tímea: Nem akarták, hogy teniszezzek

A Lakástalkshow ma esti adásában az első magyar világbajnok teniszezőnő, Babos Tímea őszintén mesél sportpályafutásának nehézségeiről, a lemondásokról, valamint édesapjához fűződő viszonyáról, aki gyerekkora óta edzi őt. Tímea a műsorban azt is elárulta, hogyan ismerkedett meg mostani párjával, illetve miként sikerül összeegyeztetni magánéletét a teniszezéssel.

Babos Tímea a VIASAT3 műsorában elárulta, hogy nem indult zökkenőmentesen a sportpályafutása, olyannyira, hogy míg nővérénél erősen támogatták a teniszezést, addig Timit már a kezdetekkor le akarták beszélni róla.

„Nem egy egyszerű sport, nagyon drága és nagyon sok lemondással jár. A teniszt kisgyerekkortól meg kell fizetni, ráadásul nővérem 8 évvel idősebb, így végigjárták már ezt az utat és látták, hogy mennyire nehéz. Nem nagyon akarták, hogy én is teniszezzek” – mesélte őszintén Tímea.

„Nem akartam, hogy teniszező legyen, mivel tudtam, hogy ez mekkora lemondás. Nagyon kicsi a sansz, hogy valaki profi játékos legyen Magyarországon, pláne 18 évvel ezelőtt vidékről, pénz, támogatók, pálya és partner nélkül. Nem egy olyan vicces dolog ez, hogy felkerekedsz, amit most is csinál Timi. Karácsony másnapján elutazik és legközelebb egy év múlva jön ide, hogy újra beszélgethessünk” – tette hozzá édesapja, Babos Csaba.

Édesapja emiatt az első pár évben direkt nem is edzett lányával, de Timit ez nem tartotta vissza. Sőt, édesanyjával versenyekre is eljárt, ahol sorra nyerte az érmeket, így végül apjának is feltűnt lánya tehetsége és elkezdett foglalkozni vele.

„Sokkal keményebb volt velem apukám, nekem mindig százszor nehezebb volt. Amikor elkezdtünk együtt dolgozni, akkor már rögtön három játékost edzett. A lány két évvel volt idősebb nálam, a fiú egy évvel, úgyhogy én voltam a legkisebb, de mégis tőlem volt a legnagyobb elvárás mindenben” – vallotta be őszintén a teniszezőnő.

Persze, mint minden élsportolónak, így Timinek is rengeteg lemondással járt kiskora óta ez az életforma, az iskolát magántanulóként végezte és az iskolai eseményeken, baráti szülinapokon sem tudott soha részt venni. A folyamatos stressz és megfelelési kényszer azonban nem múlt el nyom nélkül, jó párszor érezte úgy, hogy feladja.

„Sosem voltak barátaim, rengeteget utaztam, a tenisz amúgy is egy elég magányos sport, a mai napig ezt érzem.  Ez a legnehezebb szerintem, a folyamatos távollét. 35 hetet vagyok külföldön egy évben, és ez 14 évesen is ugyanígy volt. Lemaradtam minden iskolai eseményről, a saját ballagásomon sem voltam ott, minden, ami a gyereket gyerekké teszi, az így kimaradt. Gyakorlatilag minden évben van kisebb összeomlásom, nagyobb pedig 2-3 lehetett. Amikor elegem volt, szögre akartam akasztani az ütőt, hogy ebből elég és tovább nem csinálom” – magyarázta Timi.

Timi feszített életritmusa mellett soha nem volt könnyű ismerkednie. Mostani párját, Pétert online ismerte meg, kapcsolatuk már egy éve tart, és barátja néha vele is utazik.

„Pétert Magyarországon ismertem meg, interneten keresztül, egy ismerősöm ismerőse. Életemben először a kezembe vettem a dolgokat és én írtam rá. Csak annyit írtam, hogy szia. Erre ő kérdezte, hogy ismerjük-e egymást, mondtam, hogy nem, de te nem ismersz engem esetleg? Neki gőze sem volt se a teniszről, se hogy én kivagyok, úgyhogy így volt ez a legjobb” – mesélte nevetve.

Lakástalkshow minden héten hétfőtől csütörtökig késő este a VIASAT3-on.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …