2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az agykontroll ma: dr. Domján László!

Egy anekdota: Egy gazdának elcsatangol az egyetlen lova, jönnek a szomszédok: Micsoda csapás, oda az egyetlen lovad, most hogy műveled meg a földed!? Majd meglátjuk – mondja a gazda. Másnap visszajön a ló, magával hoz hat vadlovat. Gyorsan befogja a gazda a lovakat. Jönnek a szomszédok: Milyen szerencsés ember vagy, hirtelen hét lovad lett! Majd meglátjuk -mondja a gazda. Következő nap a gazda fia próbálja betörni az egyik vadlovat, leveti a hátáról, eltörik a fiú lába. Jönnek a szomszédok:
Micsoda balszerencse, most ki fog neked segíteni a földmunkákban!? Majd meglátjuk – mondja a gazda. Következő nap jön a katonaság, keresztül vonul a falun, elviszi az összes épkézláb fiatalembert a háborúba. Jönnek a szomszédok: Milyen szerencsés ember vagy, megúszta a fiad a katonaságot, törött lábbal nem vitték el. Majd meglátjuk – mondja a gazda. És így tovább…

Aki összhangban van az élettel, szembe néz a nehézségekkel, elfogadja az örömet, nehézséget, és megpróbálja megoldani a problémákat, azt valahogy az élet mintha támogatná. Ezt a hozzáállást tartom a boldogság titkának. Nem
leszel mindig boldog, de mindig békés leszel, és szerintem ez a cél.

Vigyázzunk arra, hogy ne használjunk olyan szerencsétlen szófordulatokat mint például: Megüt a guta, agyvérzést kapok, megszakad a szívem… A gyakori szavak – bármilyen hihetetlen -, az agy számára szó szerint végrehajtandó utasítások. Most találkoztam egy Ágota nevű hölggyel, aki elmesélte, hogy gyakran mondta: orrvérzésig dolgozom. Gyakori szófordulata volt, és állandóan vérzett az orra. Az agykontroll tanfolyamon megtanulta, hogy nem bölcs dolog ilyen szófordulatokat használni. Leszokott róla, és azóta egyszer sem vérzett az orra – ennek már fél éve.

Ha jól érzed magad, azt a szerveid is érzik. Tehát egy vidám, örömteli ember immunrendszere jobban működik, mint egy búval bélelt, szomorú ember immunrendszere. Érdemes megtenni a fizikai világban ami szükséges: Táplálkozás, testmozgás terén, hogy egészséges legyen a testünk. Érdemes a gondolatainkra, szavainkra figyelni, hogy akaratlanul ne ártsunk magunknak. Ha pedig mégis megbetegszünk, akkor érdemes bevetni az orvosi kezelés erejét, plusz az elme erejét. A kettő együtt – még úgynevezett gyógyíthatatlan betegség esetén is, ahogy az elmúlt 20 évben nagyon sok esetben láttam -, óriási esélyt ad a gyógyuláshoz.

A májunkat alkotó atomok – izotópos mérésekből tudjuk – 42 nap alatt kicserélődnek. A hasadban lévő májad 6 hét múlva már nem ugyanaz a májad lesz, mint ebben a pillanatban. Persze azért ez nem ilyen egyszerű, mert az információ sejtről-sejtre tovább adódik, de ha tisztán anyagi értelemben nézzük, akkor igaz, hogy 6 hetente új májunk van. A csontjaink atomjai 1 év alatt cserélődnek ki. A bőrünk atomjai 1 hónap alatt, az agyunk atomjai 1 év alatt, a gyomornyálkahártya atomjai 4 nap alatt, és a szem ideghártyájának az atomjai 2 nap alatt. Tehát egy meglepően gyorsan, folyamatosan átalakuló anyagkupac az emberi test. Ebbe lehet bele nyúlni – az agykontroll is részben ezt tanítja -, ha tudjuk a módját, ellazult állapotban a képzeletünkkel. Például ingyen tudunk plasztikai műtétet végrehajtani magunkon. Sokan feszesebbé, szebbé tették a bőrüket azzal, hogy naponta, ellazulva örömmel elképzelték, hogy szebb a bőrük.

Egy kedves ismerősöm – itt él Budapesten, Gabriellának hívják – néhány éve áttétes emlőrákban szenvedett. Akkor ő még nem ismerte az agykontrollt, de arról hallott, hogy az elmének van gyógyító ereje. 75 röntgen besugárzást, 56 kemoterápiás kezelést kapott, de sajnos sem a sugárterápiára, sem a gyógyszerre nem reagált a rákos daganata. Egyre újabb és újabb áttétek születtek a testében. Végül már az egész teste tele volt rákos daganatokkal, a koponyája, agya is. Olyan fájdalmai voltak, hogy naponta háromszor kellett morfium injekciót adni a kórházban. Ekkor bevitte a férje a két kisgyerekét, hogy mielőtt meghal a mama, még utoljára láthassák egymást. A két kisgyerek vidáman szaladgált a kórteremben, gőzük nem volt arról, hogy mi a helyzet. Gabi nézte a gyerekeit, és arra gondolt, hogy ezek a gyerekek nem nőhetnek fel anya nélkül. Kért egy papírt, felírta rá nagy betűkkel, hogy meggyógyulok – alá egy mosolygós arcot rajzolt -, és kitette az ágya végébe, hogy emlékeztesse a céljára. Megkérte a férjét, hogy hozzon be füzeteket, és 780 nagyalakú spirálfüzetet írt tele azzal a szóval, hogy meggyógyulok. Meggyógyult, makkegészséges.

1997. decemberében a világ leghíresebb orvosi egyetemén, az amerikai Harvardon kongresszust tartottak annak eldöntésére, hogy a távgyógyítás, és az imádkozás valakinek a gyógyulásáért vajon hatékony-e. Sorra vették az összes tanulmányt, kutatási eredményt, és a kongresszus végén egyértelműen kimondták, hogy bizonyított tény, hatékony.

A Titok című film kapcsán, talán sokan hallották azt a kifejezést, hogy a vonzás törvénye. Ez egy valóban létező természeti törvény, nem tudom pontosan hogyan működik, de olyan embereket, eseményeket vonzunk be az életünkbe mágnesként, akik és amik harmonizálnak a gondolatainkkal. Ha valaki sokat gondol szerencsés fordulatra, egészségre, bőségre, akkor sok szerencsés, úgynevezett véletlen történik az életében. Ha valaki állandóan panaszkodik, mindennek csak a rossz oldalát látja, azt valahogy mintha a sors is sújtaná, valahogy több balszerencse éri. Ha megtanuljuk, hogy változtatni lehet, és érdemes, akkor az életünk is egy bizonyos mértékben jobbra fordul – ha egy pozitívabb életszemléletet, pozitív szókincset alakítunk ki. Aki erőfeszítést tesz, az bizonyos mértékben meg tud változni, és jobbá tudja tenni az életét.

Mondok egy nagyon meglepőt: (Kvantumfizikai kísérlet) Ha egy generátort letesznek az asztalra, amiből elektronokat lövöldöznek egy olyan ernyőre, amin látható nyomot hagy a becsapódó elektron, akkor egy fekete folt jelenik meg. A széle szürke, mert kicsit szóródik a lövedék. Ha elé teszünk- az elektron nyaláb elé – egy lapot, amin két egymással párhuzamos rés van, akkor azt várjuk, hogy a két résnek megfelelően, két csík jelenik meg az ernyőn. Ez így is történik akkor, ha figyeljük hogy mi történik. Ha elfordítjuk a fejünket – nem figyeljük, hogy mi történik -, akkor több csík
jelenik meg az ernyőn, mert akkor nem részecskeként, hanem hullámként viselkednek az elektronok. Ha ismét figyeljük hogy mi történik, akkor ismét két csík jelenik meg. Tehát feketén-fehéren bizonyítható, hogy az emberi tudat, ilyen alapszinten befolyásolja a befolyásolhatatlannak hitt, objektívnek tartott anyagi folyamatokat. Ezt az ember ha szem előtt tartja, akkor talán az sem annyira hihetetlen, hogy a képzeletünkkel, gondolatainkkal, szándékainkkal bizonyos mértékig – nem arról van szó, hogy akármit elérhetünk -, de még a történéseket is befolyásolhatjuk.

Molnár Szabolcs
www.sztarportre.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek