2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A zene útja: Szűcs Judith és D. Nagy Lajos!

D. Nagy Lajos: „Olyan információ özön zuhan az emberekre nap mint nap, hogy ebbe belesulykolni egy újabb zenét, és megtalálni az emberekhez a csatornát nem könnyű. Mindig azt szoktam mondani a fiatal, induló zenekaroknak: Te csak zenélj, és a siker az majd jön, vagy nem jön. Zenélj-zenélj-zenélj, és majd meglátod, hogy a dolgok kialakulnak.

Amikor elkezd az ember zenélni – hangszert vesz a kezébe, és megtanul rajta játszani -, akkor különböző céljai lehetnek. Lehet olyan célja, hogy sok pénzt szeretne keresni, híres szeretne lenni, stb… Én azt mondom, hogy aki zenész akar lenni, egy nagyon fontos célt tűzzön ki maga elé: Akarja azt, hogy a zenéje boldogabbá tegye az embereket! Ha ezt a célt tűzi maga elé, akkor az egész nézőpontja, minden meg fog változni. Másképp fogja látni a világot, sokkal kevesebbet fog csalódni, és sokkal közelebb fog kerülni a közönséghez – ebben ezer százalékig biztos vagyok.”

 

Szűcs Judith: „Nagyon jóban vagyok az újságírókkal, van egy-két olyan ember, akit csak úgy vidáman felhívhatok, hogy megjelent a lemez, most lehetne írni. Vannak rádiók, ahol például soha nem játsszák a dalaimat, de vannak olyanok, ahol viszont nap mint nap. Úgy szoktam kezdeni a beharangozását egy új lemeznek, hogy amikor tv műsorokba meghívnak, akkor azt úgy vállalom be, hogy közben próbálom kiharcolni, hogy énekelhessek is. Most kivárásos helyzet van, meglátjuk mit jelent majd az, hogy nagyobb százalékban kötelesek magyar zenét is játszani az itthoni rádiók. Ha most kellene egy cd-t megcsinálnom, és kiadni, akkor én egy picit inkább várnék vele.

A mai kezdő zenészeknek, vagy énekeseknek mindenképpen kell egy manager. Kell egy kiadó, aki ezt az egész dolgot a nyakába veszi, mert teljesen ismeretlenül elég nehéz bejutni tv-be, rádióba, újságba.”

 

Molnár Szabolcs


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek