2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A sztárportréban Zorán

Zorán néhány évvel ezelőtt emlegette a játékelmélet gondolatait, az intuíció szerepét az életében. A Sztárportréban most ezt a szálat folytattuk, hogy általában az életben a döntéseit hogyan hozza meg:

„Nagyon sokszor hagyatkozom arra, hogy éppen abban a pillanatban mi volt az első gondolat. Vagy kivárok, és a nagyon sokszor végiggondolt döntést is halogatom, és aztán kiderül, hogy közbejön valami, ami változtat annyit azon a helyzeten, hogy nekem érdemes volt tulajdonképpen kivárni – szóval itt jön az intuíció, ami valahol a mi dobókockánk egyben.

A játékelmélet egyik nagyon fontos következtetése az, hogy a pusztán logikailag levezetett gondolatmenetek is vezethetnek rossz eredményre – tehát nem úgy van, hogy ami logikus, az biztosan jó.

Egyszer csak úgy érzem, hogy még nem szabad döntenem…

Szerintem a legtöbb embernél van ilyen, nem hiszem, hogy ebben valami specialitás lenne. Inkább az, hogy mennyire veszed észre saját magadon, vagy egyáltalán felfigyelsz-e arra, hogy te valamiért halasztasz, és észrevetted-e azt, hogy ennek a halasztásnak volt jó hatása is – az által, hogy tényleg jött valami menet közben, ami könnyebbé tette esetleg a döntésedet, sőt lehet olyan is, hogy eldöntötte. Jött az a körülmény, ami már nem engedett szabad kezet abban, hogy mit döntsél… Szerintem ez nagyon sokszor van az életben. Hogy miért vár az ember, és meddig, fogalmam sincs – tehát ezt nem tudnám semmilyen módon, se példával, se semmi mással magamban megfogni.

A döntések súlya attól is függ, hogy hány embert érint. Amikor turnéról, vagy egy nagy Aréna koncertről kell gondolkodnom, vagy kitalálni, hogy mit fogunk játszani, akkor én egy csapat nevében gondolkodom – és nyilván ez a felelősség még hozzáad ahhoz, hogy kevesebb intuícióval, és kicsit végiggondoltabban kelljen hozni a döntést. Könnyebb akkor intuitív alapra hagyatkozni, amikor privát dolgaimról van szó.”

Az utóbbi években számunkra az egyik legemlékezetesebb újdonság Zorántól a Körtánc – Kóló volt. Azóta megjelent egy duett lemez is, amiben 11 kollégával énekel együtt a művész: „Ezek általában olyan dalok, amiket vagy úgy énekeltünk, hogy ők voltak az én vendégeim egy koncerten korábban, vagy én voltam az ő vendégük, az ő koncertjeiken, és ebből én összeszedtem ezt a 11-et, ami hála Istennek nagyon érdekes, színes anyag lett.”

www.sztarportre.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…