2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

A Sztárportréban Erdőhegyi Brigitta! Videóval!

Erdőhegyi Brigitta énekesnővel a belső szabadságról, önismeretről, döntésekről és pályájáról beszélgettünk.

A műsort rögtön egy erős gondolattal kezdte az énekesnő: „A világ mindent elkövet, hogy kiragadjon bennünket abból a figyelemből, amit magunkra kellene fordítanunk. Követeli a kifelé fordulást, de akkor nem lehet megtalálni sem önmagunkat, sem a belső szabadságunkat. Ha nem figyelünk, és csak sodródunk, akkor önmagunktól elfordulunk.” De mi a következménye annak, ha elsodródunk? Erről is gondolkoztunk együtt az interjúban.

Erdőhegyi Brigittáról sok dolgot érdemes megemlíteni: Például azt, hogy gyermekkorában még balerinának készült, de aztán az énekesi pályát választotta. A műsorban beszélt arról, hogy 10-12 éves korában a nagypapa jazz lemeze volt rá olyan euforikus hatással, hogy ez később az énekesi pályára, a jazz felé vitte. A hivatásról már ekkor volt egy olyan gondolata, ami máig elkíséri: „Akkor érdemes egyáltalán élni, ha minden nap azt csinálhatom, amit szeretek, amibe a legtöbb szeretetet tudom beletenni.”

Befutott előadóként éveken át Budapest egyik legpatinásabb klubjában, hazai és külföldi vendégeket, olykor sztárokat is szórakoztatott önálló műsorával – az 1930-as évek Amerikájának zenei és színpadi világát megidézve. Tapsolt már neki Giorgio Armani, a Depeche Mode tagjai, de Michail Gorbacsov 75. születésnapjára szervezett ünnepségen, a világ vezető politikusainak is ő énekelt.

Hazánkban 2005. elején jelent meg első popzenei video klipje, később teljes lemeze, mely a vezető magyar zenei csatorna játszási listáján hetekig toplistás volt.

Az évek során Brigitta számos alkalommal állt jótékonysági kezdeményezések mellé. De a jó ügyekért való kiállást szerinte meg kell, hogy előzze valami más: „Úgy nagyon nehéz a világot jobbá tenni, ha közben nem indulunk el azon a nehéz úton, hogy mi magunk jobb emberré váljunk.”

Ahhoz, hogy valaki ilyen életpályát fusson be, nagyon céltudatosnak kell lennie. Brigitta szerint: „A döntéseink tesznek jobb emberré.” Viszont a félelmeink gyakran akadályoznak a céljaink elérésében, éppen ezért szerinte: „A legnagyobb szabadság az, hogy nem adunk teret a félelmeinknek.”

Nézze meg ezt izgalmas, sok fontos kérdést és érdekes gondolatot tartalmazó beszélgetést a Sztárportré videójában!

https://youtu.be/RsUwm2EtlDY

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek