2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Sztárportréban: Ágnes!

(Részlet) Ágnes: „Heten vagyunk testvérek – hét lány -, ebből adódóan nagyon hamar megtapasztaltam az alkalmazkodás képességét. A gyerekkor nagyon hamar felnőtt korrá vált – cselekedni kellett, döntéseket hozni.

 

Nagyon sok időt töltöttem a nagyszüleimnél Szentesen – ott szívtam magamba valami szellemi tőkét. A nagyapám tanár és iskolaigazgató volt, nagymamámmal együtt. Az a légkör, amit ők megteremtettek, már gyerekkoromban nagy hatással volt rám. A nagypapám még most is él, a 101. életévébe lépett.

Radnóti versekre írtam sok-sok dalt, és közben volt olyan időszak, amikor elgondolkoztam: Biztos, hogy lesz ennek gyümölcse? Ilyen gondolatok között voltam pont, amikor Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni hívott fel telefonon. Remegő hangon szólt bele az akkor már teljesen vak, 99 éves Gyarmati Fanni – akiről korábban sokan nem tudták, hogy egyáltalán él-e még. Most már ő is 100 éves – egyidős a nagyapámmal -, és kiderült, hogy egy utcában gyerekeskedtek.”

 

 

Molnár Szabolcs


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek