2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Sztárportré és Hallgass Hazai hírei

Közrendvédelmi járőrből lett énekesnő a Zanzibar énekesnője, Terecskei Rita.

A ceglédi születésű lány nem volt az a tipikus „jó gyerek”. Elmondása szerint sokat lógott az iskolából, az is előfordult, hogy a magyar terem ablakából ugrott ki, mikor szembesült vele, hogy témazárót írnak.

Szülővárosát nagyon szereti, a mai napig sokszor látogat haza. A családjával harmonikus a kapcsolata, egyfajta szeretet burok veszi körül. Annak mégis örül, hogy ebből a burokból egy kicsit kiszakadt, hiszen így megtapasztalhatta, hogy az élet nem mindig fenékig tejfel.

19 éves volt, amikor a Zanzibar nevű zenekar megalakult. Akkor még rendőr volt, rendszeresen látogatott klub bulikat, és az összes ceglédi zenekart ismerte.

Amikor a fiúk megkeresték, kezébe nyomtak egy kazettát, amiről ő megtanulta azt a dalt, amivel meghallgatták. Így kezdődött a sikertörténet. A megalakulás után másfél évvel már lemezszerződésük volt, széles közönség előtt játszhattak ismert zenekarok előtt.

Rita nem tartja magát trendi lánynak, sőt! A média eseményeken sem gyakran látott vendég. Százszor inkább kimegy a kutyáival az erdőbe, minthogy elmenjen egy rendezvényre. Persze tudja, hogy ez kell, de nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé.

2014. január 2-án tölti be a zenekar a 15. évét.

Vendégek a Hallgass Hazait következő adásában:

L.L. Junior

A 15 évesen már platina lemezzel büszkélkedő zenész-énekes mostanában az apai szerepet tanulja, ugyanis gyermeke születése után már sokkal fontosabb számára a szülői példamutatás, a felelősség. A családfő szerep mellett természetesen rengeteget dolgozik is, elkészült új albuma, szám szerint a tizenkettedik szólólemez, amely a Belső Hang címet viseli.

Úgy érzi, hogy olyan érzelmi viharok laknak benne, amit muszáj kiírnia magából. Az emberek szerinte hajlamosak a boldogtalanságra és a fájdalom átélésére, amiről beszélni azért is fontos, mert akár fizikai betegségekhez is vezethet.

L.L. Junior lételeme a zene, neki ez egyfajta mantra, mindenhol a zenét látja.
Az etno-feeling az, ami táplálja és varázslattal tölti el.

Linczényi Márk és az Antilope Kid

Márk ebben a produkcióban mint dalszerző, zongorista és szövegíró van jelen. Nem énekel, és az arcát nem mutatja. Az Antilope Kid azért született, mert szerette volna kipróbálni, milyen az, amikor jobb eszköze van, mint „saját maga.”

A Kolin zenekart egy zenei szerepjátéknak tekinti, ott hárman alkotnak egy egészet. A Thomas Mark nevű formációban ketten vannak, egyenértékű producerekként, az Antilope Kidben pedig az az izgalmas, hogy mindig más emberekkel dolgozik, mindig más hatást tud elérni.

„Sikerül úgy populáris zenét csinálnom, és énekeltetnem szép hangú, ügyes lányokat, hogy utána a végeredmény vállalható lesz – és egy nagy célközönség számára is élvezhető kulturális termék.”

Előkészületben van Brad Pitt-el és John Malkovich–al egy közös szám, ami az egyik filmjük jeleneteinek lesz az átértelmezése.

/Fekete Tímea/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek