2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • A következő műsor vendégei: Tóth Zoltán és Deutsch Egon!

A következő műsor vendégei: Tóth Zoltán és Deutsch Egon!

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!
Tóth Zoltán a Republic tagja volt, az együttessel 37 lemezt adott ki, bár a dalok nagy részét Cipő írta, az ő nevét jegyzi ötven dal és húsz dalban, mint társszerző közreműködött. Az új évről annyit mondott, hogy nem szeretné újra átélni, amit a tavalyi év hozott, egyébként a január és február számára energiaszegény hónapoknak számít.

Szólólemeze Húsvéti hó címmel, októberben készült el, amit fél évig tartó munkafolyamat előzött meg. A személyisége és teljes világképe érezhető a dalokban. 2014. január 30-tól havonta ad klubkoncertet a Budapest belvárosában található Gozsdu Manó Klubban, ami egy unplugged-szerű, de dinamikusabban megszólaló koncertsorozat lesz.

„Kifejezetten kívánságműsor van, ki szoktam kérni az emberek véleményét, mit szeretnének hallani – kis szavazásokat tartunk és mindenfélét énekelünk. Olyan meglepetés dalokat is, amik soha nem hangzottak el élőben Republic koncerten.”

EGXY, azaz Deutsch Egon – elektronikus komolyzenész – első szintetizátorát a 90-es évek elején vásárolta, majd egy hónap múlva már vendéglátózott „új partnerével”, amit majdnem két évtizedig abba sem hagyott.

Mára komoly felszereléssel rendelkezik, amivel komponálhat és profi hangzást tud varázsolni. A hangulata érezhető a tételekben – ha idegesebb akkor tempósabb, ha jókedvű, akkor lüktetőbb zenéket ír. A hangszeréről, mint személyről beszél, úgy is bánik vele.

„Ha nem úgy bánsz azzal a hangszerrel, mint ahogy a feleséggel sem, akkor előbb-utóbb cserben hagy…”

A jövőben is szeretné, ha minél több emberrel megismertethetné az elektronikus komolyzene műfaját, ami a komolyzene és a könnyűzene közötti hangulatot jelenti.

/Fekete Tímea/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…