2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • A következő adásban: Marge és Farkas Áron, illetve a Mius énekesnője Horányi Júlia!

A következő adásban: Marge és Farkas Áron, illetve a Mius énekesnője Horányi Júlia!

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!

A Marge formációból Batta Zsuzsanna és Farkas Áron a műsor vendége. Négy éve dolgoznak együtt, Áron az egyik alapító tagja a produkciónak. Ő először az elektronikáért felelt, majd az akusztikus megjelenés után basszusgitározott. Mára az alkotás folyamatából is kiveszi a részét, mint dalszerző. A formáció kiegészül még Korai Zsolttal, ő a vizuálokat készíti és Likovits Alexandra táncossal, aki a koreográfiáért felel.

Zsuzsanna nagyon sokat élt külföldön. Ausztriában egy zenei irányú Waldorf iskolában érettségizett, élt Angliában, ahol zeneterápiás foglalkozásokat tartott hátrányos helyzetű gyerekeknek, de Németországban, Írországban is lakott. Legutóbb Brüsszelben telepedett le egy rövid időre. A koncerteken is, és a magánéletében is fegyelmezetten próbál élni.

„Nem vagyok túlságosan izgulós típus. Próbálok tisztában lenni azzal, hogy mit tudok és mit nem, és hogyha ezt tudom, akkor onnantól kezdve nincs miért izgulni.”

Kisfia megszületése óta is sokat dolgozik. Készülnek egy nagylemezzel, ami ősszel kerül piacra, klipet forgatnak és a fesztivál szezont is igyekeznek maximálisan kihasználni.

Visszatérő vendége a műsornak a Mius zenekarból ismert Horányi Júlia. Megjelent egy új albumuk, ami egy hosszú munkafolyamat eredménye. A borító olyan különlegesen szépre sikerült, hogy limitált példányszámban jelent meg – szépen fogyott, úgyhogy érdemes minden Mius rajongónak sietni.

Lemezbemutató koncertjüket is egy rendhagyó helyen, a Toldi moziban tartották, ahol a vetítővászon használata segítette a látványvilág kiteljesedését. A hangulat fergetegesre sikerült, méltó megünneplése az albumnak, amelyen egy magyar nyelvű dal is található, a címe: Aranyszárnyú, ami egy elektrofolk dal, mert az ének tematikája erősen népzenei. Júlia fontosnak tartja, hogy zenéjükhöz társuljon vizualitás is, hiszen így a koncertélmény komplexebb.

A Mius zenekar, miután megnyerte a World in Motion nevű versenyt, aminek az első díja egy ingyenes videoklip elkészítése, augusztus végén el is kezdi forgatni ezt a videót a Migrant című dalból. Nyáron is koncerteznek, fellépnek a Balaton Soundon, de az A38 hajóra is terveznek még megjelenést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek