2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tűzifát kap 200 család Miskolcon

Kétszáz miskolci rászoruló kap tüzelőfát a miskolci polgármesteri hivataltól.  Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az egyik családnak ma 5 mázsa fát adott át.
Az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy sokak számára hatalmas gondot jelent a tüzelő beszerzése és idős emberek, családok, gyerekek fagyoskodnak otthonaikban. Éppen ezért döntött úgy Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, hogy ezer mázsa tűzifát vásárol a Polgármesteri Hivatal az Északerdő Zrt.-től. Ez az összesen ezer mázsa fa azt jelenti, hogy körülbelül 200 miskolci család nem fog tovább fagyoskodni saját lakásában. A rászorulók 5 mázsa fát kapnak. Miskolc polgármestere elmondta: köszöni a hajléktalanokkal és a nehéz helyzetben lévő családokkal foglalkozó szakembereknek, szervezeteknek azt a munkát, amit az elmúlt hetekben végeztek, és végeznek most is. Szaktudásuknak, emberségüknek és a miskolciak széleskörű összefogásának köszönhető, hogy városunkban eddig egyetlen ember sem halt meg kihűlés miatt sem az utcán, sem a házukban. Dr. Kriza Ákos hozzátette: azt sem szeretnénk, hogy gyerekek, idős emberek, családok fagyoskodjanak otthonaikban. A hajléktalanszállók, melegedők szolgáltatásaira nagy az igény, hiszen telt házzal működnek, ennek ellenére senkit sem kellett elküldeniük, tájékoztatásuk szerint pótférőhelyeket biztosítanak minden segítséget kérő számára. De vannak, akik nem tudják ezt a szolgáltatást igénybe venni. Nekik szeretnénk elsősorban ezzel a famennyiséggel segíteni.

A polgármester az első adag fát Becséné Kovács Katalinnak adta, aki két gyermekét egyedül neveli. Katalin jelenleg munkanélküli, összes jövedelmük 49.600.-Ft. Elmondta, hogy kiskorú lány gyermekét rokonoknál kellet elhelyeznie, hogy ne tegye ki a hidegnek, de 19 éves fiával fűtés nélkül élnek a lakásban. Becséné Katalin elmondta, hogy az adomány segítségével 11 éves lányát is haza tudja hozni.

A többi tüzelő kiosztásáról a Családsegítő szolgálat munkatársai gondoskodnak majd.

Földessy Judit Családsegítő Központ vezetője elmondta: a legtöbb család, aki hasonló problémákkal küzd, mint Katalin már az intézményünk ellátotti körében van, így tudják, hogy hol van a legnagyobb szükség a város által most felajánlott segítségre, a tűzifára. A jelzések alapján úgy 150-200 család van kritikus helyzetben és szorul azonnali segítségre a tűzifát tekintve, nekik ebből az adományból mindenképpen jutni fog, ám köztük természetesen prioritást élveznek a gyermekes családok és az idős, beteg emberek.

Akinek nem jut tüzelőfa, gondozóhelyeiken létesítenek pótférőhelyeket.  Földessy Judit elmondta azt is, hogy a szervezetek között nagyon jó az együttműködés ezért több helyen is van lehetőség akár nappali, akár éjszakai bent tartózkodásra.
A fa kiszállításában az AVE Miskolc Kft. segít majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…