2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Szakértőt vonnak be az új pályán bekövetkezett síntörések kivizsgálására

Az MVK Zrt. szakemberei az új pályaszakasz használatba vétele óta öt síntörést regisztráltak, a Tüzér utca és a Soltész Nagy Kálmán utca közötti szakaszon 2011. január 31-ével bezárólag. Mindegyik esetben a síntörés hegesztési környezetben történt, melyet a pályakarbantartók ideiglenesen kijavítottak. A síntörés környezetének kibontását követően megállapításra került, hogy a törés a sínvég-hegesztés hőhatás-övezetében alakult ki.  Mivel az új építésű felépítmény-rendszerben kialakult síntörés okai összetettek, a vizsgálatba műszaki szakértőt kívánunk bevonni.

Hézag nélküli vágányok esetében nagy hőmérséklet ingadozás esetén (24 óra alatt 30-35 °C) sajnos nem ritka síntörés (hegesztéstörés) bekövetkezése. A Budapesti Közlekedési Zrt. illetékeseitől kapott tájékoztatás szerint a BKV villamosvágányaiban a 2010 decemberében 43 db síntörés történt.

A törés környezetében lévő sínszakaszok végleges kijavítását a Kivitelező tavasszal végzi el – a technológiailag meghatározott feltételek mellett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek