2024. 07. 2. kedd

Ottó
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Megyénkbe látogatott az orosz Gyed Maróz

Az idén, minden gyereknek legyen ajándék a karácsonyfa alatt!  Ebből kiindulva Dr. Mengyi Roland a Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke meghívására megyénkbe érkezett az oroszországi Vologda régióból a Gyed Maróz. December 07-én  délelőtt meglátogatta a girincsi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon lakóit. Több száz gyermek várta, a Gyed Marózt. Kedves ki műsorral fogadták az öreg urat, aki cserében mikuláscsomagokkal ajándékozta meg őket, amelyet a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ajánlott fel.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat dolgozói játék és ajándék gyűjtő akciót szerveztek, hogy a nehéz körülmények között élő gyermekek is részesüljenek az ünnep örömében. A rászoruló gyermekeknek szerettek volna kedveskedni azzal, hogy az otthon feleslegessé vált játékokat, ajándékokat, ruhákat, könyveket átadták az önkormányzat fenntartásában lévő intézményeknek.

Délután Tiszaújvárosba érkezett az orosz Mikulás a Városház térre. A gyerekek itt is nagy örömmel fogadták. A Gyed Maróz kis műsorral készült a kicsiknek, míg ők viszonzásul énekeltek, verseltek. Az ajándékcsomagok kiosztása után közös fotók is készültek.
Több száz gyermeknek tette szebbé a az ünnepét a Gyed Maróz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…