2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Megjutalmazott dolgozók a Miskolc Holdingban

A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága a cégcsoport 2012. évi eredményeit is figyelembe véve, a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai által foglalkoztatott fizikai dolgozók és nem vezető beosztásban lévő szellemi munkát végző dolgozók részére jutalom kifizetését rendelte el ebben a hónapban.
A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága ezzel a kollektív és egyéni munkaszerződések szerint adható jutalom kifizetését engedélyezte, amelynek mértékét nettó 10.000 Ft-ban vagy félhavi bruttó munkabérben határozta meg, attól függően, hogy milyen várható eredménnyel zár a vállalat.

Az Igazgatóság a munkaszerződésük szerint premizált, de nem vezető munkavállalók 2011-es prémiumát is engedélyezte kifizetni, de nem a teljes összeget. A korábbi évek gyakorlatától eltérően tehát nem automatikusan került kifizetésre a szerződés szerint adható jutalom és prémium, hanem az adott tagvállalat éves eredményének figyelembevételével, teljesítményarányosan kapták meg a dolgozók az összeget.

Prémiumban, jutalomban nem részesült egyetlen tagvállalati vezető, és nem részesült a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke sem – ezzel is példát mutatva és eltérve a 2010. év előtti automatikus prémium-kifizetés gyakorlatától.

A most kifizetett és szerződés szerint adható jutalom és prémium – járulékokkal – együttes összege nem éri el a cégcsoport egy havi bér- és járulék kifizetésének felét.

Ami a teljesítményt, az eredményt illeti: a 2010-ben, adózás után 1,7 milliárd forintos veszteséggel rendelkező cégcsoportnak a 2012-es évben várhatóan már nem lesz vesztesége.

A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága ezúton is köszönetét fejezi ki a Holding és a cégcsoport minden munkavállalójának az elkötelezett kemény munkáért és továbbra is számít együttműködésükre.

Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Kriza Ákos, a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai előzetes eredményének ismeretében feloldotta a korábban elrendelt prémium- és jutalom kifizetésére vonatkozó stopot, de csak a fizikai és a nem vezető beosztású dolgozók esetében, ezzel is elismerve a cégcsoport minden dolgozójának azt a munkát, melyet a miskolciak érdekében végez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…