2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

II. Nemzetközi Galamb és Díszbaromfi Kiállítás Szikszón

II. Nemzetközi Galamb és Díszbaromfi Kiállítást rendeznek január 9- 10-én ( szombat és vasárnap ) Szikszón a városi sportcsarnokban.

A Miskolc és Vidéke  Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezéséven és Szikszó Önkormányzata támogatásával létrejött rendezvényre ezúton invitálom Önt, vagy szerkesztősége képviselőjét.

A kiállítás  szombaton  8 és 17 óra között, vasárnap pedig 8 és 13 óra között látogatható. A 14 év alatti gyerekek számára ingyenes a belépő, a felnőttek belépőjegye 500 ft-be kerül.

Mészáros István, az egyesület elnökétől megtudtuk:  a  szerveződés Miskolc és környékén élő hobbi galamb és  kisállattenyésztőket tömöríti. Az egyesület évszázados múltra tekint vissza, hiszen  1888-ban alapították. Két évvel ezelőtt szintén Szikszón rendezték a jubileumi, 125. születésnapjuk tiszteletére a kiállításukat.

Az idei rendezvény nemzetközi szintre lépett, Kassa és Nagyida is képviselteti magát.  Az országból, a szervező egyesületen kívül Ózdról, Nyíregyházáról, Balmazújvárosból érkeznek tenyésztők.

Mészáros István arról is beszélt :  új szakággal, díszbaromfi tenyésztőkkel bővült. Igy a két napos kiállításon – ami egyben versengés és szakmai eszmecsere is a tenyésztőknek-  130 darab díszbaromfit  és 440  galambot láthatnak az érdeklődők.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere  úgy látja:  Szikszó örömmel fogad és támogat minden olyan civil kezdeményezést, ami értékeket teremt, és öregbiti  Szikszó jó hírét. Az állatok szeretete és vele való foglalatosság  öröm a tenyésztőnek,a kiállításon történő megjelenés pedig kicsiknek, nagyoknak élményeket hoz az életébe.  Várhatóan a hétvégén újra több százan látogatnak majd el a szikszói sportcsarnokba , de a hivatalos megnyitó előtti napon- pénteken- a szikszói iskolások kaptak meghívást ismerkedni a különleges galambokkal és díszbaromfikkal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek