2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Idén is kiválasztják Miskolc tortáját

A miskolci TDM, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. a „Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang” programjaihoz kapcsolódóan hagyományteremtő szándékkal immár 2. alkalommal pályázatot hirdet a miskolci, valamint a Miskolc járásban működő cukrászüzemek, szállodák és éttermek körében „Miskolc torta 2015” címmel.
Az első miskolci „czukorsüteményes bolt” megnyitása óta (1828) számos neves cukrász élt a városban, emléküket sokáig őrizték a róluk elnevezett cukrászdák, mint a Rabel, Rorárius, Rácz, Lövey, Megay és még lehetne folytatni a sort. Az itt készült édességek városhatáron túl híresek és keresettek voltak. Szerencsére a városban ma is találunk több olyan cukrászdát, ahol finomabbnál finomabb sütemények várják az édesszájúakat. A MIDMAR Kft. annak érdekében hirdet pályázatot, hogy a meglévő széles kínálat kiegészüljön egy újabb minőségi cukrásztermékkel, amely a város hírnevét öregbítheti és növelheti a helyi cukrászat presztízsét is.

A pályázaton a miskolci és a miskolci járás településeinek cukrászüzemei, szállodái, éttermei nevezhetnek egy-egy tortával. A jelentkezési lapot 2015. január 29-ig kell a MIDMAR címére elküldeni.

A pályázatra magyaros ízvilágú tortákkal lehet jelentkezni, emellett természetes hozzávalókat kell tartalmaznia. További szempont, hogy kreatív új ötlet, saját receptúra szerint készüljön, ugyanakkor mindennapos elkészítésre alkalmas receptúrán alapuljon. Az előző év tapasztalatai alapján fontos szempont, hogy megfelelő ár-érték arányúnak kell lennie, s a pályázat kiíróinak célja, hogy a Miskolc Cafeban egész évben kapható legyen.

A sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésre 2015. február 8-án 13.00 órakor kerül sor a Miskolc Bolt és Caféban (Miskolc, Széchenyi u. 16.), ezt követően a verseny cukrásztermékeit a Kocsonya Farsang látogatói is megkóstolhatják.

A pályázat elbírálását elismert szaktekintélyekből álló 3 tagú zsűri végzi. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy amennyiben a zsűri úgy ítéli meg, nem hirdet győztest.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap letölthető a www.hellomiskolc.hu honlap „Szakmai oldalak”  menüpontjából. További információ kérhető: MIDMAR Kft. (Tel.: 46/ 350 425, Email: card@hellomiskolc.hu).    

Fotónkon a tavalyi nyertes, az Ezerízű tortával

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek