2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Borbély Alexandra Nagy Ervinről: „Öröm megérkezni egymáshoz”

Borbély Alexandra Nagy Ervinről: „Öröm megérkezni egymáshoz”

Olaszul és latin táncot is tanul Borbély Alexandra, aki mindent megtesz azért, hogy ikrei harmonikus és boldog családi körben nevelkedhessenek. A színésznő elárulta, mi az a két alapdolog, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ne essen szét az ember, és két kisgyerek mellett hogyan tud saját magára is megfelelő mennyiségű időt fordítani.

Mindennapos a szorongás, a jelen és a jövő miatti aggodalom a kiégés társadalmában, ahol csak úgy ömlik ránk a kéretlen, szerkesztetlen, átgondolatlan információtenger. Az őszi-téli GLAMOUR BOOK bookazine alaposan körbejárja a mentális jóllét és egészség témakörét, és segít olvasóinak, hogy elégedettebbé és tudatosabbá váljanak. A címlapinterjúban Borbély Alexandra mesél Szily Nóra pszichológus, újságírónak arról, hogy ő mit tesz a harmonikus mindennapokért és saját belső egyensúlyáért.

„Reggeli szeánszunk, hogy magunk közé tesszük az ágyba az ikreket, akik mindig mosolyogva ébrednek, és ez olyan jó” – árulja el Borbély Alexandra a GLAMOUR BOOK címlapinterjújában, és hozzáteszi, hogy férjével, Nagy Ervinnel együtt gügyögnek, puszilgatják őket, és ez biztosítja, hogy jókedvük legyen. „De én boldog tudok lenni attól is, ha ízlik a családomnak a tökfőzelék, amit főztem. Az apró örömök is elegek. Persze közben én is küzdök a különböző feladatokkal, női szerepekkel, állandóan sakkozom, és közben beszélgetek magammal. Szükségem van erre, gyakran kihangosítom, és Ervint is megkérdezem, aki támogat mindenben – abban is, hogy időnként kikapcsoljak, kikapcsolódjak.”

A színésznő szerint két alapdolog kell, hogy ne essen szét az ember: az, hogy nagyon szeresse a gyerekeit, és rendben legyen a párkapcsolata. „Nekem az egyik legfontosabb, hogy Ervin olyan erő mellettem, aki nem azért szeret, mert épp jó formában van a testem, vagy sikeres volt egy forgatás, hanem en bloc fogad el – mindenféle hullámzásommal együtt. Még soha nem mondta, hogy na, mucikám, kapd egy kicsit össze magad! Épp elég, hogy magamat ostorozom, például a testem megváltozása miatt a szülés után. Ő nem sürget semmiben” – sőt, férje abban is segített, hogy az olasztanulást se kelljen abbahagynia. „Szándékosan korán reggelre teszem az online órákat, mert olyankor még Ervinnel alszanak a kicsik, de volt, hogy Franciska ült az ölemben, végig ott volt csöndben, gyűrögette a lapokat az olaszfüzetemben. Annyira csodás volt!”

Alexandra a mozgásra is kellő figyelmet fordít, elkezdett latin táncot tanulni, hetente egyszer-kétszer egy tanárral gyakorol. „A tánc az, amiben a legszabadabbnak érzem magam. Egyébként minden másban óvatos vagyok, és figyelek a kontrollra, de ott el tudom engedni. Ervin számára ugyanez a tenisz. És fontos, hogy ezeket nem együtt csináljuk. Kell, hogy legyenek külön kis világaink, amikből aztán öröm megérkezni egymáshoz. A munkát is különválasztjuk, mert nagyon számít a másik kritikája, ami viszont rosszul hat mindkettőnk teljesítményére. Úgyhogy ezt is igyekszünk kizárni. Jobb így mindkettőnknek.”

A GLAMOUR BOOK aktuális lapszámához kapcsolódva a Babel Budapestben egy könnyű reggelire gyűlt össze Borbély Alexandra mellett többek között Gryllus Dorka, Eke Angéla, Király Linda, Pálmai Anna, Molnár Nini és Gubik Petra is, hogy a mentális jóllétről beszélgessenek.

Fotókredit: GLAMOUR/ Jámbor Zsófi

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…