2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Bezárnak a könyvtárak Miskolcon

Városvédelmi intézkedésekről döntött Miskolc vezetése

 

A napról napra súlyosbodó válsághelyzet nehéz döntések elé állítja nemcsak a családokat, a vállalkozásokat, hanem az önkormányzatokat és az önkormányzati intézményeket is. Nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy megmaradhasson, biztonságot és védelmet kapjon mindaz, amitől egy város működik. Ezért dolgozik Miskolc város vezetése is.

 

Miskolc mindent megtesz azért, hogy lehetőségeihez mérten gondoskodjon mindenkiről és mindenről, azért, hogy a város továbbra is működjön. Igyekszik megvédeni minden munkahelyet, megvédeni minden miskolci céget, vállalatot és intézményt, amit csak lehet.

 

Ezért kérte fel az önkormányzati intézmények vezetőit, hogy mérjék fel, hogyan tudnának a meglévő kevésből is spórolni még egy kicsit, és tegyenek javaslatot olyan intézkedésekre, amelyekkel a lehető legtöbb munkahelyet megvédve, és megőrizve a város működőképességét, megóvva a lakosság által elvárható alapvető szolgáltatások biztonságát, megtakarítások érhetők el.

 

A város elismerve és tiszteletben tartva az intézményvezetők szaktudását és felkészültségét, támogatta és elfogadta az általuk kidolgozott takarékossági intézkedéseket.

 

Ennek megfelelően a következő átmeneti változásokról született döntés:

 

A Miskolci Csodamalom Bábszínházban a kisebb előadások a kamaraterembe költöznek, rövidül a próbák és a világítópróbák ideje, több lesz a külső helyszínen megtartott előadás, decemberben a két ünnep között szünetelnek a matinék, az előadásokat pedig csak megfelelő számú közönség, legalább ötven fő esetén tartják meg, illetve átállnak az épület hőszivattyús fűtésére.

 

Átmenetileg nem lesz látogatható a Lovagi Tornák Tere, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, illetve a Vasgyári Közösségi Ház. A Görömbölyi Közösségi Házban kizárólag projektrendezvények megtartására lesz lehetőség.

 

Október 21-től nem fogadnak olvasókat a miskolci fiókkönyvtárak, dolgozóik a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban folytatják majd a munkát, nyári nyitva tartás mellett, valamint havi szinten két szombaton biztosítják a szolgáltatást.

 

A Herman Ottó Múzeum központi épülete továbbra is nyitva áll majd a látogatók előtt, az egyéb kiállítóterek működése átmenetileg szünetel majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói országos koordináció keretén belül tettek pontot egy csalássorozat végére. Ü…

További cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod – Abaúj - Zemplén vármegye – április 15-21. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a…