2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Bekötötték a magyar James Bondot – Videó!

Magyarországon még mindig nem megfelelő a biztonsági övet használók aránya

Igazán különleges videóval, egy öntörvényű ügynök történetén keresztül hívja fel a figyelmet a biztonsági öv használatára a magyar rendőrség.

Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának főtitkára kiemelte, hogy a biztonsági öv a mai napig az autók legelterjedtebb és legfontosabb utasvédelmi berendezése. Magyarországon az övhasználati hajlandóság aránya jelentősen elmarad a legfejlettebb közúti közlekedésbiztonsággal rendelkező európai országokban tapasztalhatótól.

„Azon dolgozunk, hogy csökkentsük a balesetek számát. Törekvésünk kiváló eszköze lehet e film, mely szórakoztató stílusban adja át üzenetünket, miszerint felelősek vagyunk magunkkal, családunkkal és a közlekedés többi résztvevőjével szemben is. Ehhez szorosan hozzátartozik a biztonsági öv használata. Adjunk meg magunknak minden esélyt az előre nem látható veszélyhelyzetek, balesetek túlélésére, sérülésmentes „megúszására” – fejtette ki az alezredes.

Tordai István műsorvezető a jó ügy érdekében ismét a híres ügynök szerepébe bújt.

„Korábban készítettünk két nemzetközi filmet a James Bond mozit támogató világmárkákkal együttműködésben. A filmekben én alakíthattam a főhőst, ezért a sajtó megpecsételt: Tordai István a magyar James Bond. Megjegyzem, semmilyen szinten nem tartom magam a világhírű 007-esnek, de ha már így alakult, gondoltuk miért ne állíthatnánk e karaktert a jó ügy szolgálatába” – mondta Tordai István.

„A Védd Magad! már a második közös filmünk a rendőrséggel. Ez esetben és a korábbi Zéró Tolerancia című alkotásunknál is figyeltünk arra, hogy ne szokványos produktumot alkossunk. Könnyed ügynök történet született képregény elemekkel. Filmünk zenéjét a zenei élet meghatározó alakja, Hauber Zsolt szerezte. Napokon át forgattunk különféle helyszíneken, leginkább tanpályán és a Hungaroringen. Rengeteg munkánk van e másfél percben, de ha filmünkkel megmentettünk egy életet, akkor már megérte” – tette hozzá a magyar James Bond.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…