2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Balesetet okozott a mobiltelefonáló sofőr

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított egy gépjármű vezető ellen, aki telefonálás közben autójával fának ütközött, az utasa pedig a biztonsági övét nem használta, ezért az ütközést követően kizuhant az ablakon, és súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Egy 21 éves felsőtelekesi sofőr 2023. május 25-én 6 óra után, Kánó irányából haladt autójával az otthona felé a 2607-es számú úton. Az eljárás eddigi adatai szerint a férfi vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használt, és figyelmetlenségből lehaladt az útról, majd egy fának ütközött. A gépkocsi jobb első ülésén utazó – biztonsági övet nem használó – utas a bal hátsó szélvédőt „kifejelve” kiesett az autóból, és előreláthatólag nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a biztonsági övvel rögzített gépjárművezető könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők és a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy mindig tartsák be a szabályokat!

A járművezetés önmagában is egy rendkívüli koncentrációt igénylő tevékenység, amely mellett komoly veszélyforrásként jelentkezik a kézben tartott mobilhasználat.

Vezetés közben mobiltelefont használni veszélyes, ugyanis ilyenkor a sofőrök figyelme csökken, és kevésbé képesek a környezetükre figyelni. A járművezetők telefonálás közben jellemzően lassabban reagálnak a közúti jelzésekre, illetve egyes jelzőtáblákat észre sem vesznek, továbbá növekedhet a fékezési késedelmi idő is. A telefonálásnál még veszélyesebb, ha valaki a készüléken vezetés közben sms-t ír, a közösségi oldalakon barangol, vagy akár filmet néz.

 

A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező nemcsak a járművezető, hanem utasai számára is, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg!

Az eszköz a balesetet megakadályozni nem tudja, azonban annak bekövetkezése esetén a sérülések fokát jelentősen csökkentheti. Elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet, és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

Csak egy „KATT” a biztonságosabb közlekedésért!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…