2024. 08. 19. hétfő

Huba
1 EUR 393 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az ukrán sereg 28 orosz települést foglalt el – Putyin „kellő választ” helyezett kilátásba

Az ukrán sereg 28 orosz települést foglalt el – Putyin „kellő választ” helyezett kilátásba

Az ukrán haderő 12 km mélységben és 40 km szélességben nyomult be Oroszországba, és 28 települést kerített hatalmába – jelentette a Magyar Békekör tudósítója Alekszej Szmirnov, kurszki kormányzó Putyin orosz elnöknek nyújtott tájékoztatása alapján.

A megszállásban 12 civil vesztette életét, 121-en pedig megsebesültek, köztük tíz gyerek. A harcok miatt 121 ezer embert kellett kitelepíteni a kurszki régióból. Az ukrán betolakodók vegyi fegyver bevetésével is utat törtek maguknak. Többen vegyi mérgezést szenvedtek – sorolta a tényeket.

Putyin közölte, hogy „Ukrajna kellő válaszban” fog részesülni az orosz terület elözönléséért, Moszkva valóra fogja váltani összes kitűzött célját. (Ezek a célok Ukrajna nácitlanítása, demilitarizálása és semlegessége – a tud. megj.)

Mindenekelőtt ki kell szorítani az ukrán erőket az orosz területről – szögezte le.

Mint mondta, Ukrajna a Nyugat segítségével támadt Oroszországra. Nyilván azzal a céllal, hogy javítsa alku pozícióját a majdani tárgyalásokon. Kizárta, hogy a történtek után Oroszország leülne tárgyalni Kijevvel. „Miről is tárgyalhatnánk olyanokkal, akik gátlástalanul civilekre támadnak, és atomerőműveket fenyegetnek? A Nyugat háborút folytat Oroszország ellen ukrán közreműködéssel” – mondta Putyin.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…

További cikkek