2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az önmagához lakatolt kerékpár olyan, mint a megbilincselt vattacukor

Az önmagához lakatolt kerékpár olyan, mint a megbilincselt vattacukor

Tízezer forintért adta el a 300 ezret érő lopott biciklit, az a mezőkövesdi tolvaj, akit a rendőrök elfogtak.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 17 éves helyi fiatalemberrel szemben. A gyanúsított 2023. április 2-án 10 óra előtt Mezőkövesden, a Szent László téren falnak támasztott és lelakatolt kerékpárt eltulajdonította.

A bejelentést követően a rendőrök már 24 órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiatalkorú fiút, aki beismerő vallomást tett. A rendőrség a sértetlenül megtalált kerékpárt visszaadta jogos tulajdonosának.

visszaInfobox:

Részlet a gyanúsított vallomásából: „Láttam, hogy ezen lakat van, de a váz csak a hátsó kerékhez volt hozzázárva. Én megfogtam a biciklit, megemeltem a hátsókerekét, majd hazáig toltam”.

poszt
Egy rövid, de annál pontosabb poszt az esetről

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében kéri az érintettek figyelmét, hogy ne váljanak áldozattá:

 

  • Mindig lakatolják le kerékpárjukat, akkor is, ha csak öt percre szaladnak be a boltba, vagy a postára!
  • A kerékpár lezárásához válasszanak erős, vastag láncú vagy U-alakú lakatokat!
  • Amennyiben hosszabb időre kénytelenek otthagyni kerékpárjukat, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.
  • Figyeljenek arra is, mihez, és hogyan rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolják le könnyen elmozdítható tereptárgyakhoz, azaz nem elmozdítható tereptárgyakhoz rögzítsék a kerékpárt! Az önmagához lakatolt kerékpár, olyan mint a megbilincselt vattacukor.
  • Javasoljuk, hogy jegyezzék fel kerékpárjuk egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), és érdemes fényképet is készíteni róluk. Amennyiben megtörténik a baj, ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…
Veszélyesek
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonegy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében. A rendőrök…

További cikkek