2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az önmagához lakatolt kerékpár olyan, mint a megbilincselt vattacukor

Az önmagához lakatolt kerékpár olyan, mint a megbilincselt vattacukor

Tízezer forintért adta el a 300 ezret érő lopott biciklit, az a mezőkövesdi tolvaj, akit a rendőrök elfogtak.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 17 éves helyi fiatalemberrel szemben. A gyanúsított 2023. április 2-án 10 óra előtt Mezőkövesden, a Szent László téren falnak támasztott és lelakatolt kerékpárt eltulajdonította.

A bejelentést követően a rendőrök már 24 órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiatalkorú fiút, aki beismerő vallomást tett. A rendőrség a sértetlenül megtalált kerékpárt visszaadta jogos tulajdonosának.

visszaInfobox:

Részlet a gyanúsított vallomásából: „Láttam, hogy ezen lakat van, de a váz csak a hátsó kerékhez volt hozzázárva. Én megfogtam a biciklit, megemeltem a hátsókerekét, majd hazáig toltam”.

poszt
Egy rövid, de annál pontosabb poszt az esetről

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében kéri az érintettek figyelmét, hogy ne váljanak áldozattá:

 

  • Mindig lakatolják le kerékpárjukat, akkor is, ha csak öt percre szaladnak be a boltba, vagy a postára!
  • A kerékpár lezárásához válasszanak erős, vastag láncú vagy U-alakú lakatokat!
  • Amennyiben hosszabb időre kénytelenek otthagyni kerékpárjukat, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.
  • Figyeljenek arra is, mihez, és hogyan rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolják le könnyen elmozdítható tereptárgyakhoz, azaz nem elmozdítható tereptárgyakhoz rögzítsék a kerékpárt! Az önmagához lakatolt kerékpár, olyan mint a megbilincselt vattacukor.
  • Javasoljuk, hogy jegyezzék fel kerékpárjuk egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), és érdemes fényképet is készíteni róluk. Amennyiben megtörténik a baj, ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…