2023. 09. 24. vasárnap

Gellért, Mercédesz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF

Az ellenőrzés fejleszti a memóriát

Mégis jó üzletnek bizonyult a webáruházi édességbolt, de erre csak akkor jött rá a gazdálkodó, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is „ránézett a számokra”.

Egy vállalkozás külföldről vásárolt egyebek közt édességet és kávét, majd webáruházon keresztül kínálta az árut, ám jövedelmet alig vallott be. A NAV munkatársai próbavásárlásként rendeltek néhány árucikket, hogy kiderüljön, mi lehet ennek az oka

A vizsgálat során, a telephelyén is meglátogatták az ellenőrök és IT-szakértők a gazdálkodót. A számítógépről a helyszínen lementett információkat, banki adatokat, EKÁER-bejelentéseket, online számlaadatokat, és a futárszolgálat adatait is ellenőrizték és összevetették a revizorok. Mielőtt azonban megszülettek volna az ellenőrzés megállapításai, a társaság jelezte, hogy módosítani szeretné a bevallásait.

 

Mivel az önellenőrzéssel javított adatok megegyeztek a NAV ellenőrzésében feltárt összegekkel, az eljárás folytatására már nem volt szükség. Több mint 20 millió forintot fizetett a kereskedő az állami költségvetésbe.

 

 

 

 

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

 

 

 

 

A fotó illusztráció (forrás: Shutterstock)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Madárlátta maláta
Egy sör nem sör, tartja a mondás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén nyertes licitáló akár többet is főzhet. A meghirdetett gyártó…

További cikkek