2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Apróhirdetésekből komoly jövedelem

Apróhirdetési oldalon árult számítástechnikai termékeket egy eladó, akinek ebből komoly jövedelme származott. Mindez az internetes és a banki adatok alapján vált egyértelművé, mivel rendszeres bevételeit nem vallotta be.

A NAV Heves vármegyei ellenőrei internetes piactereket, eladói felületeket vizsgálva találtak rá egy apróhirdetési oldal felhasználójára, aki számítástechnikai termékeket árult ezen a platformon. Mivel az illető naponta több, jórészt fizetett hirdetést is indított, és hatszáznál is több felhasználói értékelést kapott a profilja, valószínűsíthető volt, hogy az értékesítést üzletszerűen végzi.

Az adóellenőrök a hirdetési felületen vették fel a kapcsolatot az árussal, és hosszú egyeztetés után meg is beszéltek egy adásvételt személyes átvétellel, de végül ez az üzlet nem jött létre. A NAV munkatársainak azonban sikerült azonosítaniuk az apróhirdetési profil mögött tevékenykedő felhasználót, aki úgy nyilatkozott, mindössze havi öt-tíz terméket értékesít, és ebből csak körülbelül ötvenezer forint jövedelme származik.

Mindezeknek merőben ellentmondtak a banki adatok és a hirdetési profilt megjelölő számos vásárlói értékelés. Kiderült, hogy az árus havonta 40-50 alkalommal, adószám nélkül értékesített termékeket. A bankszámlakivonatok alapján a NAV több száz adásvételt és több mint nyolcvanmillió forint eltitkolt bevételt fedezett fel.

 

Az ügyben adószámhoz kötött tevékenység adószám nélküli végzése miatt mulasztási bírság kiszabása várható, és elrendelték a bevételekhez kapcsolódó adóellenőrzést is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…