2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Állatok világnapja: Szuper tippek felelős állattartók számára

Állatok világnapja: Szuper tippek felelős állattartók számára

Hasznos tanácsok az állatmenhelyről

Október 4-én, az Állatok Világnapján világszerte különböző rendezvényekkel hívják fel a figyelmet az állatok és környezetünk megóvására. A Noé Állatotthon szóvivője, Schneider Kinga megosztott velünk néhány tuti tippet a mai napon, amivel mi is segíthetünk szőrös és szárnyas barátainknak.

Az Állatok Világnapja, amelyet minden évben október 4-én ünneplünk, egy 1931-ben tartott Firenze-i környezetvédelmi konferenciából eredeztethető. Ezen a napon az emberiség figyelmét az állatok védelmére és tiszteletére hívják fel. Az október 4-i dátumot Assisi Szent Ferenc emlékére jelölték ki, aki már a 13. század elején hirdette, hogy minden létezőt, legyen az élő vagy élettelen, szeretnünk és tisztelnünk kell.

Top tippek, amikkel ősszel is segíthetsz az állatokon

Az állatok védelme természetesen egész évben lényeges feladat, de a hideg évszak beköszöntével még fontosabbá válik, hogy kedvenceinkről és a hazai vadállományról felelősen gondoskodjunk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, néhány apróság is rengeteget számít! Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon Alapítvány szóvivője adott néhány remek tippet az elinduláshoz:

A nyári kánikula elmúltával újra felélednek a kullancsok, a prevencióra ilyenkor nagyon oda kell figyelnünk!

Érdemes kisállataink bundáját is megfelelően előkészíteni a télre, hiszen a szőrük az, ami elsődlegesen megvédheti őket a cudar időjárási viszonyok között!

Itt az idő felkészülni a hidegebb hónapokra: kutyáink-macskáink kondiját kicsit megerősíthetjük, illetve a madáretetőket is rendbe rakhatjuk a téli szezonra!

Az avar a hamarosan elvermelő sündisznók egyik legnagyobb barátja, semmiképp se égessük el, hiszen szívesen behúzódnak ide a tüskés kisállatok!

Kutyáinkra ősszel fokozottan oda kell figyelnünk, hiszen a lehullott dió és a szőlő, mazsola akár a halálukat is okozhatja!

Az állatvilágba nem csak kiskedvenceink, de a hazai vadállomány is beletartozik. Szarvasbőgési szezonban érdemes sokkal jobban odafigyelni az utakon, ráadásul sok faj idei kicsinye most válik önállóvá, ők még tapasztalatlanabbul közlekednek, valóban nem árt tehát az óvatosság” – tanácsolja az állatvédő.

Robotkutya, tombola és kutyás jóga a Noéban

Idén 10. alkalommal, ezúttal október elsején rendezték meg az Állatok Világnapját a NOÉ Állatotthonban. A Neftone Telecom és az állatotthon egésznapos, ingyenes rendezvényén rengetegen megfordultak: kicsik, nagyok, két-és négylábú látogatók egyaránt. A rendezvény egyik fő attrakciója Morzsi, a robotkutya volt, akivel hús-vér fajtársai is szívesen ismerkedtek.

Állati jó programok várták a résztvevőket: gólyalábas artisták, különböző bemutatók, rengeteg kicsiknek szóló programelem és velünk volt a SciDog Kutyaiskola etológiai játszótere, bemutatkozott a Mancs a kézben mentőkutyás Egyesület, részt vehettek kutyás jóga foglalkozáson, bemutatót tartott a Készenléti Rendőrség. A menhely már gazdisodott, korábbi lakói közül is voltak, akik visszalátogattak egykori otthonukba.

Nehéz lenne csak egyetlen dolgot kiemelnem a napból, hiszen minden remekül sikerült. Óriási volt a nyüzsgés, a Neftone Telecom tombolája pedig megkoronázta a napot. Egy tűt sem lehetett volna leejteni az állatotthonban”- árulta el Kinga. A Neftone Telecom nem először áll ki a bajbajutott állatok mellett: nyáron mutatták be legújabb kezdeményezésüket, a Pettel projektet. A mobilcég legújabb előfizetési szolgáltatásával bárki havi támogatással segítheti a nehéz sorsú állatokat- akár a Noés védenceket is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…