2021. 09. 23. csütörtök

Tekla, Líviusz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A rendőrök elfogták az embercsempészeket az M3-as autópályán

A rendőrök elfogták az embercsempészeket az M3-as autópályán

A rendőrök az M3-as autópályán, a Geleji pihenőben fogták el azokat az embercsempészeket, akik tizennégy illegális migránst szállítottak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai állítottak meg egy kis tehergépkocsit 2021. szeptember 7-én 22 óra 30 perckor, az M3-as autópálya, Geleji pihenőjénél. A gépkocsit vezető férfi, és társa megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, de nem jártak sikerrel. Az járműben rajtuk kívül tizennégy, magát bangladesi állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A rendőrök mind a tizenhat személyt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. A tizennégy illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult. A román állampolgárságú sofőr, és társa ellen pedig ellen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a hatóság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum