2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A rendőrök elfogták az embercsempészeket az M3-as autópályán

A rendőrök elfogták az embercsempészeket az M3-as autópályán

A rendőrök az M3-as autópályán, a Geleji pihenőben fogták el azokat az embercsempészeket, akik tizennégy illegális migránst szállítottak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai állítottak meg egy kis tehergépkocsit 2021. szeptember 7-én 22 óra 30 perckor, az M3-as autópálya, Geleji pihenőjénél. A gépkocsit vezető férfi, és társa megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, de nem jártak sikerrel. Az járműben rajtuk kívül tizennégy, magát bangladesi állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A rendőrök mind a tizenhat személyt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. A tizennégy illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult. A román állampolgárságú sofőr, és társa ellen pedig ellen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a hatóság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek