2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • 3,352 milliárd forintból korszerűsíti gyakorlati oktatási épületeit a MATE

3,352 milliárd forintból korszerűsíti gyakorlati oktatási épületeit a MATE

3,352 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással korszerűsíti gyakorlati oktatást szolgáló épületeit a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem. A gödöllői, kaposvári, keszthelyi és szarvasi épületeket, épületrészeket érintő infrastrukturális és energiahatékonysági fejlesztések révén korszerű, energiahatékony infrastruktúra állhat az oktatók és hallgatók rendelkezésre
Az RRF-2.1.2-21-2022-00027 azonosítószámú projekt támogatásával a Szent István Campus gödöllői telephelyén öt épület energetikai rendszerét újítják fel. Az érintett épületek mindegyike esetében hőszigetelés és nyílászáró csere valósul meg, de ezen túl napelemes rendszer használatát biztosító rendszereket is kiépítenek, melyek révén az energiafelhasználás legalább 30%-kal csökkenthető.
A Kaposvári Campuson a Körépület és a Régi tanügyi épület, Szarvason pedig a Konferencia- és Könyvtár-épület energetikai korszerűsítésére kerül sor. A keszthelyi Georgikon Campus D. épületén energiahatékonysági célú beruházás, az E. épületben pedig a primer energiatermelés fejlesztése valósul meg.
A fejlesztések részeként a gyakorlati oktatást segítő digitális infrastruktúra jelentős megújítására is sor kerül, hiszen a 21. század elvárásainak megfelelő, hibrid oktatásra alkalmas termeket is létrehozunk. A számítógéptermek kialakítása és fejlesztése, valamint a szükséges informatikai és audiovizuális eszközök (pl. interaktív táblák, kamerarendszerek és hangtechnika) beszerzése mind azt a célt szolgálja, hogy az oktatók és hallgatók digitális készségei egyaránt fejlődjenek, és egyetemünk európai szinten is versenyképes legyen” – emelte ki Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, európai uniós támogatással a legkorszerűbb technológiák bevezetésére törekszik, a gyakorlatban is meg kívánja valósítani a körforgásos gazdaságra történő átállást. Az RRF-2.1.2-21-2022-00027 azonosítószámú projekt célkitűzései 2026. április 30-ig valósulnak meg.
A projektről bővebb információt a https://palyazatok.uni-mate.hu oldalon olvashatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek