2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • 100 millió forinttal támogatja az E.ON Hungária az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segítséget nyújtó szervezeteket

100 millió forinttal támogatja az E.ON Hungária az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segítséget nyújtó szervezeteket

Az energiavállalat két kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára juttatja el az 50-50 millió forintos humanitárius támogatást

Azonnali, összesen 100 millió forintos támogatást nyújt az E.ON a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, így támogatva az orosz-ukrán háború miatt Magyarországra menekülők ellátását. A vállalatcsoport mindkét szervezet munkájához 50-50 millió forinttal járul hozzá.

„Az elmúlt napok eseményei is bebizonyították, hogy rendkívüli helyzetben mindennél fontosabb érték az összefogás. A háború miatt kialakuló humanitárius válság kezelésében mindannyiunknak van szerepe. Az E.ON Hungária Csoport most stratégiai partnerein keresztül azzal segít, amire a két szervezetnek leginkább szüksége van: anyagi támogatással. Az Ökumenikus Szegélyszervezettel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal is több mint egy évtizede dolgozunk együtt. Számomra példaértékű, hogy a két szervezet munkatársai az első pillanattól kezdve ott vannak a határon és minden lehetséges eszközzel segítik a háború elől menekülő rászorulókat. Bízom benne, hogy támogatásunkkal mi is hozzá tudunk járulni ennek az emberfeletti munkának az eredményeihez” – mondta Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a háború kitörése után azonnal bekapcsolódott az ukrán-magyar határ közelébe érkező menekültek megsegítésébe. Megerősítették a beregszászi központjukat, amely szükség esetén több tízezer térségbe érkező menekült ellátását képes támogatni, valamint segítőpontokat hoztak létre a határ közelében az ukrán és a magyar oldalon, hogy élelemmel, takarókkal várják az érkező embereket.

„Stratégiai partnerünkként az E.ON Hungária Csoport már számtalanszor bizonyította példaértékűen, hogy a bajban mindig számíthatunk a támogatására. Kiemelkedő adományával most is nagymértékben hozzájárul munkánkhoz, hogy a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerülő embertársainkon segíteni tudjunk. Köszönet érte!” – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat három segítő programot indított az ukrajnai háború elől menekülők támogatására. A beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a határ túloldalán segíti az otthonukban maradó, illetve az oda érkező menekülőket. A határ magyarországi oldalán felállított máltai menedékhelyen közvetlen segítséget és információt nyújt az érkező embereknek, illetve a szükségleteik szerint gondoskodik az ország egész területén elhelyezett családokról. A karitatív szervezet fokozott figyelemmel gondoskodik a legsérülékenyebb csoportokról, így a többgyermekes családokról, a beteg, idős, vagy fogyatékos személyekkel érkező menekülőkről.

„A háborúban nem vehetünk részt, a segítségnyújtásból ugyanakkor nem maradhatunk ki. Aki ebben a helyzetben jót tesz, az életet ment. Aki ebben az életmentő programban részt szeretne venni, ne mulassza el a lehetőséget!” – mondta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.   

 Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést hirdetett humanitárius segélyprogramjaik támogatására. Az adományokat a www.segelyszervezet.hu oldalon keresztül és 1353-as adományvonalon várják.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 11784009-20200776 számlaszámon, illetve az Adományozz.hu oldalon vagy a 1350-es vonalon várja a további adományokat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek