2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

Vállalkozóvá válás támogatása

Zsigmond Andrea „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programjának” (TOP-6.8.2-15-M/1-20016-00001) vállalkozásfejlesztési tanácsadója 2021. márciusától segíti a vállalkozások elindulását, fejlesztését, mely tevékenység mára már közel 80 vállalkozó közvetlen támogatását és 550 tanácsadási órát foglal magában.

 

 

 

 

 

 

Andrea 25 éve sikeresen vezeti saját vállalkozását, így a mindennapi munka során szerzett elméleti ismereteit és gyakorlati tapasztalatait tudja megosztani az induló vállalkozások vezetőivel.

 Paktum az új vállalkozások kapuja!

Andrea elmondása szerint:

„Az ügyfeleim nagy része személyesen keres fel a Paktum Széchenyi utca 60. szám alatt található ügyfélszolgálati irodájában, de vannak olyanok is, akik a személyes jelenlét helyett inkább az online tanácsadási formát választják. Részükre digitális felületen óránkénti beosztásban tudok időpontot biztosítani a tanácsadás igénybevételére.

 

A kezdő vállalkozások többsége egy ötlettel, egy tanfolyam elvégzését követően vagy pedig álmuk megvalósításának lehetőségével keres fel. Az ingyenes tanácsadási folyamatot egy konkrét tanácsadási terv alapján több találkozó alkalmával valósítom meg. A találkozások egymásra épülő, elméleti és gyakorlati elemeket tartalmaznak, melyek tudásanyagát a tanácsadásokon egy-egy órában személyesen dolgozunk fel.

 

Ennek első lépéseként először átbeszéljük az ügyfelek elképzeléseit, majd megnézzük az üzleti modell térkép részeit (Business Model Canvas), melynek segítségével ráláthatunk a leendő cég, vállalkozás működésére. Minden vállalkozás indításának alapja az üzleti terv készítése, melyet részekre bontva tervezünk meg és készítünk el közösen. A vállalkozók otthon dolgozzák ki az üzleti modellt és az üzleti tervet, melyet a találkozásaink során véglegesítünk.

 

A tanácsadási folyamat keretében olyan témákat érintünk, mint pl. a pénzügyi és általános vállalkozói tanácsadás, cégalapítás lépései, versenytársak beazonosítása, adózási nemek áttekintése, pályázati lehetőségek feltérképezése, értékesítés, kapcsolatépítés, online marketing stb. Természetesen a vállalkozni vágyók igényei, szakmai tudása és tapasztalatai figyelembevételével.

 

Az ügyfeleket amennyiben igénylik, a részletes üzleti modellel felkészítem a Kormányhivatal által kiírt vállalkozóvá válást segítő pályázat benyújtására, majd a vállalkozás elindítására. A támogató folyamat azonban nem ér véget a cég megalapításával, hiszen utána is nyomon követem és segítem a cégek működését, melyet a már vállalkozóvá vált ügyfelek folyamatosan igényelnek is.

 

A vállalkozásfejlesztési tanácsadás segítségével létrejött cégek profiljukat tekintve igen sokszínűek. Vannak közöttük szolgáltatási szektorban működő cégek, melyek a teljesség igénye nélkül a következő területeken tevékenykednek:

  • iskolaelőkészítés és fejlesztés;
  • polgári búcsúztatás, gyászfeldolgozó szolgáltatás;
  • életmód tanácsadás;
  • nyelvtanári szolgáltatás;
  • online asszisztencia;
  • pályázatírás;
  • kozmetikus;
  • villanyszerelés;
  • személyi edzés;

Van olyan vállalkozás is, amely konkrét termelőtevékenységet végez, például ablakgyártással foglalkozik.

Az ügyfelek visszajelzései azt mutatják számunkra, hogy nagyon hasznosnak találják a kialakított tanácsadási folyamatot. Ennek fő oka meglátásom szerint az, hogy a résztvevők nagy többsége nem tanult soha semmilyen iskolarendszerű képzésben a vállalkozásindításról, így addig, amíg nem kerültek kapcsolatba velem, ösztönösen viselkedtek az üzleti életben. A folyamat után azonban a megszerzett ismeretanyagokat már tudatosan tudják beépíteni a vállalkozásukba, mellyel megnő az önbizalmuk, képesek piacot szerezni a vállalkozásuknak, ami által ügyfélkört bővítenek és árbevételt generálnak.„

Az induló vállalkozások népszerűsítéséhez a Paktumiroda a tanácsadáson kívül további segítséget is nyújt saját Miskolc a Te helyed Facebook és Instagram oldalán, ahol rendszeresen megosztja a vállalkozásokról készült plakátokat.

Amennyiben Ön is saját vállalkozás indítását tervezi, esetleg megakadt vállalkozása működtetésében, keresse bátran Zsigmond Andrea vállalkozásfejlesztési tanácsadót időpontegyeztetés céljából a zsigmond.andrea@miskolcholding.hu email címen vagy a +36 70 708 8200 telefonszámon./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kutatás: a mérnöki, programozói és orvosi pályát tartják legvonzóbbnak az egyetemisták   Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el…

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …