2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Utolérték a NAV ellenőrei a székhelyváltó cégvezetőt

Utolérték a NAV ellenőrei a székhelyváltó cégvezetőt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelten figyeli azokat az adózókat, akiknél korábban kockázatos cégkapcsolatokat, vagy adóelkerülő magatartást tárt fel.

 

Egy adóelkerülő vidéki gazdasági társaság tulajdonosa, azért, hogy az adóhatósági ellenőrzések elől elrejtőzzön, értékesítette üzletrészét, majd egy budapesti székhelyszolgáltatóhoz bejelentett új céggel folytatta adókijátszó tevékenységét. Korábbi partnerei közül többen követték, és új céget alapítva székhelyüket szintén a fővárosba helyezték. A NAV személyi kapcsolatokra is fókuszáló kockázatelemzése azonban rövid időn belül észlelte az új számlázási láncolatot, és a szereplőknél ellenőrzés indult.

 

A társaság tulajdonos-képviselője végül belátta, hogy csak jogkövető magatartással maradhat fenn hosszútávon a nyugalma. A társaság önellenőrzéssel módosította áfabevallásait, ezután pedig valós tevékenységével összhangban vallotta be fizetendő adóját, és tartósan megnövelte bejelentett alkalmazottainak számát is. A költségvetésnek megfizetett többletbevétel így elérte a 71 millió forintot.

 

A társaság később sem változtatott magatartásán, jelenleg is jogkövető adózóként működik és maradéktalanul teljesíti adókötelezettségeit.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kutatás: a mérnöki, programozói és orvosi pályát tartják legvonzóbbnak az egyetemisták   Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el…

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …