2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Szimpatikus számodra Hollandia? Szívesen dolgoznál ott?

Minden embernek van egy olyan álomországa, ahol igencsak szívesen vállalna munkát. Ahol, ha dolgozhatna, máris nem érezné olyan nagy tehernek a napi mókuskereket.

Hogy kinek mi ez az ország, az teljesen eltérő, sőt, még egy és ugyanazon országot is lehet teljesen eltérő okok miatt kedvelni. Nem képez kivételt ez alól Hollandia sem, ami bár viszonylag ritkábban szerepel a Sofőr állás nemzetközi sofőrállásokat listázó aloldalain, nagyon is keresett. Mai cikkünkben utánajártunk annak, hogy ez miért is lehet így.

Neked mi jut eszedbe Hollandiáról?

A tulipánok? A szélmalmok? A coffee shopok, ahol a kávén kívül bizony mást is lehet fogyasztani? A fapapucs? A sajtok? A milliónyi kerékpár? Ugye, mennyi minden, ami kapásból bevillan, ha erre a nem túl nagy országra gondolunk.

Ezek persze csak a turistalátványosságok, illetve azok, amelyek a turistákat első körben odavonzzák. Ellenben, ha munkát vállalni készülsz ott, akkor azért ennél nyomósabb érvek kellenek, hogy legyenek a tarsolyodban. Például:

  • Nem kifejezetten munkával kapcsolatos, de a holland városok sorra rangos helyeken szerepelnek az élhető és biztonságos városok listáján, ám ez a mai világban cseppet sem elhanyagolható tény.
  • Mivel számtalan hazai és nemzetközi cég van jelen az országban, ezért folyamatosan nyílnak meg új pozíciók, így bátran számolhatsz te magad is azzal, hogy záros határidőn belül találsz magadnak munkát.
  • A hollandok híresek arról, hogy egyensúlyt tartanak a munka és a magánélet között, így garantáltan nem kell majd halálra dolgoznod magad.
  • A magas életszínvonal szintén az ország mellett szól.
  • Az EU egyik legstabilabb gazdaságával és legbarátságosabb adózási rendszerével rendelkezik az ország, talán nem véletlen, hogy több óriáscégek is ide telepíti a központját.

Ugye, elég meggyőző érvek ezek?

De hogyan találj sofőrállást?

Nos, itthonról talán valóban egy kicsit nehezebbnek tűnik a feladat, ám számos olyan vállalat van, aki például a Sofőr állás oldalain toboroz magának sofőröket – akár Hollandiába is.

Ha az az álmod, hogy ott dolgozz, akkor érdemes előre készülni:

  • Iratkozz be holland nyelvtanfolyamra, hogy legalább alapszinten megértesd magad.
  • Ismerkedj meg az országgal, az internetnek hála mindent megtudhatsz mind az országról, mind az egyes településekről.
  • Szerezz meg minden jogsit, ami csak kapóra jöhet, hogy minél gyorsabban szerezhess állást!

Nincs is olyan messze!

Végezetül egy fontos momentum az is, hogy Hollandia és Magyarország között nem is olyan nagy a távolság, rengeteg járat ingázik a két ország között, méghozzá megfizethető áron. Így ha nem magyar-holland-magyar viszonylatokon dolgozol, hanem csak Hollandiához kötnek a fuvarok, akkor is viszonylag sokszor haza fogsz tudni látogatni!

Mindenképp javasoljuk, hogy nézz szét a fent említett weboldalon, amennyiben szívesen vállalnál sofőrködést Hollandiában, hiszen a hirdetések folyamatosan frissülnek./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Debrecen Business Forum 2024
A Kelet-magyarországi régió fejlődésének új perspektíváiról csaknem 300 üzleti szereplő - köztük a legnagyobb multinacionális vállalatok hazai vezetői…

További cikkek