2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Új épületszárnnyal bővül a City Hotel Miskolc***

Új épületszárnnyal bővül a City Hotel Miskolc***

Új épületszárnnyal bővül a City Hotel Miskolc***

Hét évvel ezelőtt, éppen a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál előtt nyitotta meg kapuit a City Hotel Miskolc***. A hotel első vendégei az operafesztivál nemzetközi hírű csillagai voltak. Most, hét évvel később ismét az operafesztiválra készül a város, a Cityben pedig – több éves előkészítő munka után – megkezdődött a szállodabővítési projekt.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP-2.2.1) „A miskolci City Hotel három csillagos szálloda új épületrésszel történő bővítése és négy csillagos szállodává történő minőségi fejlesztése” című projekt keretében megvalósuló fejlesztés, a jelenlegi forgalom és kihasználtság alapján indokolt. A statisztikák szerint Borsod megyében a vendégforgalom a magasabb minőségi szolgáltatások irányába mozdult el. A KSH évente közzéteszi a 3 csillagos szállodák országos rangsorát az ún. REVPAR (egy kiadható szobára jutó szoba árbevétel) alapján. A 2007-es adatok szerint a City hotel Miskolc a 8. helyet foglalja el a REVPAR listán. A Tiszán innen csak négy hotel szerepel az első húszban,- tudtuk meg Barkóczi Istvántól, a Hotel Miskolc Kft. cégvezetőjétől, a szálloda tulajdonosától.
2007-ben a hotel vendégei 7473 vendégéjszakát töltöttek a hotelben, a foglaltság 65 százalékos volt. A vezetés a fejlesztés fenntartási időszakának végére, a 2015-ös évben 12 811 vendégéjszakával tervez.

A beruházás összértéke 330 millió forint, amelyből közel 132 millió forint a támogatás, a fennmaradó rész pedig a saját erő. A beruházás kivitelezője egy miskolci cég, a Luferro Kft. és a bővítés tervei a Műépítész Kft.-t dicsérik.
A bővítésnek köszönhetően 16 kétágyas, zuhanyzós szobát alakítanak ki, elkészül egy 80-100 főt befogadó hangulatos étterem, egy 80 fős reprezentatív konferenciaterem is. Mint azt a tulajdonostól megtudtuk, minimum öt új munkahelyet teremtenek a bővítéssel, s mert nagy hangsúlyt fektetnek az étterem jó minőségére – amely, boros jellegű lesz – ezért „hazacsábítanak” egy kitűnő szakácsot, aki már idén szilveszterkor a megújult City Hotel éttermében a vacsorát.

Új épületszárnnyal bővül a City Hotel Miskolc***

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…