2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Tovább a közös pályázatok útján

Tovább a közös pályázatok útján

Tovább a közös pályázatok útjánA szlovákiai Rozsnyó és Szerencs polgármesterei közel fél évvel ezelőtt megkezdett előkészítő munka eredményeként Európai Területi Együttműködés létrehozására irányuló megállapodást írtak alá május 27-én.  Rónavölgyi Endréné Kardos Ferencnek, a szlovákiai testvérváros alpolgármestere jelenlétében látta el kézjegyével a dokumentumot.

A két testvérváros múlt hónapban nyerte el első közös INTERREG pályázatát, amely az állampolgárok közötti kapcsolatépítésre irányul. A támogatott  úgynevezett „soft”-projektnek köszönhetően rozsnyói és szerencsi fiatalok ismertetik meg egymással kultúrájukat, hagyományaikat szülőhelyeik közvetlen bemutatásával és hagyományőrző tevékenységek végzése útján.

Az aláírt alapdokumentumokkal egy szélesebb körű együttműködést alapoznak meg, amelyben Szlovákiából – Rozsnyóról és környékéről – nyolc település, hazánkból pedig Rudabánya és Szerencs vesz részt. Az Európai Területi Együttműködés csoportosulásához további városok és falvak is csatlakozniak a későbbiekben, akik célirányosan pályázhatnak majd uniós pénzügyi forrásokra, elsősorban az idegenforgalom, a környezetvédelem, az oktatás és az egészségügy fejlesztésére.

 

Szerencsi Hírek

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek